Sorin Cîmpeanu l-a demis pe inspectorul general al ISMB

Sursă foto: Facebook Sorin Cîmpeanu
Sursă foto: Facebook Sorin Cîmpeanu

Sorin Cîmpeanu, ministrul Educației, l-a demis în această după-amiază pe inspectorul general al ISMB.

Ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, l-a demis pe inspectorul general al Inspectoratului Şcolar al Municipiului Bucureşti, Ionel Puşcaş. Informaţia a fost confirmată vineri, pentru Agerpres, de ministrul Cîmpeanu. 

Potrivit ministrului, decizia a fost luată în urma unei declaraţii a inspectorului general referitoare la un elev de la o şcoală din Bucureşti care ar fi sărit de la etajul I al unităţii de învăţământ.

"Este un incident dramatic. Este un lucru care, aşa cum am spus, se adăugă pierderilor educaţionale. Sunt pierderi în plan emoţional, chiar şi psihic. Este nevoie mai mult decât oricând de empatie, de înţelegere şi de responsabilitate şi din păcate inspectorul general de Bucureşti, prin acea declaraţie "a fost o simplă joacă", atunci când se aruncă un elev de la fereastra etajului unu nu este o joacă obişnuită. Este nevoie de responsabilitate. (...) Un astfel de gest nu poate fi catalogat drept o joacă obişnuită. (...) Îmi pare rău că un coleg a făcut această declaraţie. Măsurile au fost corelate cu gravitatea declaraţiei, în opinia mea", a declarat ministrul Educaţiei, la Digi 24.

Un elev de la o şcoală din sectorul 4 al Capitalei a sărit de la etajul I al şcolii la care învăţa, notează Agerpres.

Cîmpeanu, despre riscul de explozie al abandonului școlar

Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, avertizează că riscul de explozie a abandonului școlar în România este foarte mare.

"Fenomenul abandonului școlar este, din păcate, mult prea extins. Este nevoie de soluții sistemice. E nevoie de măsuri integrate nu numai în domeniul educației, ci și în plan social. Țin de Ministerul Muncii, țin de Ministerul de Interne, țin de Ministerul Sănătății, țin de Ministerul Dezvoltării. Programul Educației lansat din PNRR are două axe de bază: digitalizarea și reducerea abandonului școlar. Vom intra în complementaritate și cu programul POEO (n.r. Programul Operațional Educație și Ocupare) mai ales pentru măsurile sociale care vizează reducerea abandonului școlar.", a declarat ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, în cadrul emisiunii "100%" de la Realitatea Plus, moderată de Laurențiu Botin (citește continuarea AICI).

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel