Angajații STB care au făcut grevă, dați afară înainte de Paști. Au primit concedierile prin poștă

foto ilustrativ STB Facebook
foto ilustrativ STB Facebook

Sute de angajați ai STB, care au făcut grevă pentru a cere majorare de salariu, au primit, prin poștă, deciziile de concediere. 

Peste două sute de angajați ai STB au primit deciziile de concediere prin poștă, asta după ce au participat la greva din luna ianuarie 2022. Între timp, STB a început deja să facă angajări, șoferi și vatmani.  

În 20 ianuarie, mii de angajați ai STB au refuzat să iasă pe traseu, nemulțumiți de salariu și de condițiile proaste de muncă. Ei cereau demisia directorului și, drept răspuns, au ajuns să fie demiși. Cei mai mulți au lipsit în toate cele cinci zile de grevă. Sunt 222 de șoferi și vatmani care au aflat, în plic, că sunt dați afară chiar înainte de Paști, arată Observator

Adrian Criț, directorul contestat al STB, spune că în spatele deciziilor ”în general a fost neprezentarea la locul de muncă, dar de asemenea a fost și neîndeplinirea atribuțiilor de lucru. Adică au fost șoferi care chiar dacă au fost prezenţi în punctul de lucru nu și-au îndeplinit sarcinile, nu au ieșit pe traseu.”

Sute de angajați, în concediu medical

Se pare că încă 600 ar fi pe lista concedierilor, dar sunt în concediu medical și nu au putut fi emise deciziile pentru ei. ”Noi încercăm să facem o sesizare la Colegiul Medicilor pentru că prea s-au întâmplat abrupt niște evenimente. Prea dintr-odată anumite persoane, angajați ai noștri, și-au luat concedii medicale. Mai nou au început să vină cu tot felul de adeverințe care probabil că nu sunt înregistrate în conformitate cu legea. Adeverințe care atestă ce? Că, vezi doamne, au fost în camera de gardă, la stomatolog.” consideră directorul STB. 

800 de candidați și-au depus deja dosarul pentru a-i înlocui pe cei care astăzi sunt dați afară. Angajările au început la STB și continuă. Între timp, liderii de sindicat nu au nicio problemă. 

”Şi-au dat și angajații noștri seama că au fost manipulați de către sindicat și în primă fază, dânșii suferă pentru că conducerea sindicatului s-a pus la adăpost. Și-au luat ore sindicale atunci, concedii medicale. Noi avem, în momentul de faţă, sincer vă zic, avem tot ce ne trebuie pentru a începe cercetarea disciplinară a anumitor lideri sindicali.” susține Criț. 

Angajații concediați ar urma să răspundă și-n fața legii, pentru că STB ar fi pierdut 4,8 milioane de lei pe ziua de grevă. 

Citește și: A doua zi de GREVĂ la STB. Șoferii REFUZĂ să iasă pe traseu. Directorul Criț, despre DEMISIE/ Nicușor Dan anunță concedieri

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel