Grevă Poşta Română. Angajații continuă protestul

Grevă
Grevă

Greva angajaţilor din Poşta Română continuă. În prima zi, activitatea a fost paralizată în peste 1.000 de subunităţi poştale. În total au participat peste 15.000 de angajați. 

Protestul nu s-a încheiat. Au participat peste 15.000 de angajaţi şi peste 1.000 de subunităţi poştale. Acesta continuă. Nu este controlat de mişcarea sindicală, iar acţiunea se desfăşoară aşa cum doresc salariaţii. Compania a făcut ieri nişte oferte. Înţeleg că sunt respinse. Nu ştiu să vă spun cum o să continue, a spus Ionel Oţelea, secretarul general al Sindicatului Lucrătorilor Poştali din România (SLPR). 

Oţelea a precizat că în acest moment nu se desfăşoară negocieri între partea sindicală şi companie, dar dacă vor fi invitaţi, sindicaliştii vor participa. Sindicaliştii din Poşta Română au încetat joi activitatea în mai multe puncte de lucru din Bucureşti şi din ţară după ce negocierile cu reprezentanţii companiei au eşuat miercuri seară. De asemenea, aceştia au pichetat miercuri dimineaţă, începând cu ora 10:00, sediul central al companiei, nemulţumiţi de propunerile venite din partea conducerii companiei, care condiţionează majorările salariale de concedieri.

Ulterior în cursul zilei de miercuri aceştia au intrat la negocieri cu directorul companiei, Alexandru Petrescu. În data de 27 septembrie, Sindicatul Lucrătorilor Poştali din România a organizat o acţiune de protest solicitând majorarea salariului cu 200 de lei. Aceştia au ameninţat cu încetarea lucrului la începutul lunii noiembrie în cazul în care cererea lor nu va fi soluţionată. Majorarea salarială solicitată de 200 de lei brut însemna un efort pentru companie de 5 milioane de lei lunar, notează Agerpres.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel