Angajaţi RAR, acuzaţi că luau mită pentru trecerea inspecţiei tehnice a maşinilor, săltaţi de DGA

Foto: Facebook RAR
Foto: Facebook RAR

Persoane reţinute într-o cauză de corupţie privind obţinerea avizului tehnic RAR.

Procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Braşov efectuează cercetări într-o dosar penal privind săvârşirea unor infracţiuni de dare de mită şi de luare de mită în legătură cu certificarea încadrării vehicululor rutiere, înmatriculate, în normele tehnice privind siguranţa circulaţiei rutiere, protecţia mediului şi folosinţă conform destinaţiei, prin inspecţia tehnică periodică, precum şi în ceea ce priveşte verificările tehnice premergatoare eliberării cărţii de identitate a vehiculului.

Dosarul penal a fost iniţiat ca urmare a sesizărilor din oficiu ale Direcţiei Generale Anticorupţie - Serviciul Judeţean Anticorupţie Braşov, din cercetările efectuate până în prezent reţinându-se faptul că, angajaţi din cadrul Reprezentanţei Braşov a Registrului Auto Român, prin intermediari, primeau diferite sume de bani pentru a permite trecerea inspecţiei tehnice a unor autoturisme care nu îndeplineau condiţiile tehnice pentru a circula pe drumurile publice.

Cercetările vizează perioada iulie - decembrie 2021, în care există suspiciunea că, aproximativ 500 de autoturisme au obţinut avizul de inspecţie tehnică periodică, fără îndeplinirea condiţiile tehnice impuse de lege.

În cauză, în ziua de 13.12.2021, sub coordonarea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Braşov, ofiţerii de poliţie judiciară ai Direcţiei Generale Anticorupţie - Serviciul Judeţean Anticorupţie Braşov şi poliţişti din cadrul Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Braşov au efectuat 23 de percheziţii domiciliare, dintre care două la instituţii publice.

Ca urmare a acestor activităţi, mai multe persoane, reprezentând funcţionari publici şi intermediari, au fost conduse la parchet pentru audiere, fiind dispuse măsuri preventive, respectiv reţinerea pentru 24 de ore, faţă de 10 dintre acestea.

La activităţile procedurale desfăşurate ieri s-a beneficiat de sprijin din partea D.G.A. - Serviciul Judeţean Anticorupţie Covasna.

Facem precizarea că pe parcursul întregului proces penal, persoanele cercetate beneficiază de drepturile şi garanţiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum şi de prezumţia de nevinovăţie, transmite Direcţia Generală Anticorupţie - Serviciul Judeţean Anticorupţie Braşov.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel