Angajați ai Terapia Cluj, blocați în Kazahstan. ”Nu mai știm nimic de ei”. MAE, precizări

Angajați ai Terapia Cluj, blocați în mijlocul revoltelor din Kazahstan. ”Nu mai știm nimic de ei”. MAE, precizări / Foto: Captură video Youtube
Angajați ai Terapia Cluj, blocați în mijlocul revoltelor din Kazahstan. ”Nu mai știm nimic de ei”. MAE, precizări / Foto: Captură video Youtube

Zeci de angajați ai Terapia Cluj sunt blocați în mijlocul revoltelor din Kazahstan. 

Zeci de angajați ai Terapia Cluj și un transport de medicamente în valoare de 500.000 de euro au rămas blocați în Kazahstan, din cauza revoltelor sângeroase din ultimele zile, scrie Monitorul de Cluj.

Dragoș Damian, CEO-ul firmei care deține producătorul clujean de medicamente Terapia, a declarat că 30 de angajați sunt blocați în Kazahstan, fără acces la internet și nimeni nu mai știe nimic despre ei.

„Suntem foarte îngrijoraţi de situaţia de acolo, avem o reprezentanţă de 30 de colegi despre care nu ştim nimic, toate comunicaţiile sunt secerate. Cifra de afaceri este de 3 milioane de euro anual din Terapia, un transport de 0,5 milioane de euro stă în tranzit, nerecepţionat, nu ştim ce este cu el, nu ştim dacă va fi recepţionat. Revoltele au pornit de la creşterea preţului GPL, dar acolo utilităţile (motorina) sunt de la 3 la 10 ori mai mici decât în România”, a spus Dragoş Damian.

Acesta a spus că nu a mai putut lua legătura cu echipa care se află în Kazahstan: „Totul este blocat, nu mai există internet, reţele sociale”.

MAE: Nu sunt cetățeni români printre angajații companiei farmaceutice blocați în Kazahstan

"În continuarea precizărilor privind situația din Republica Kazahstan, MAE face următoarele precizări:

Cu privire la informațiile apărute în spațiul public referitoare la prezența în Kazahstan a unor angajați români ai unei companii farmaceutice din România, MAE informează că, în urma demersurilor realizate pe lângă reprezentanții companiei în cauză, a reieșit că niciunul dintre angajații acesteia prezenți în Kazahstan nu este cetățean român.

Totodată, până la acest moment, Ambasada României la Nur-Sultan nu a primit nicio solicitare de asistență consulară/evacuare, ci doar patru solicitări de informații privind situația de securitate și programul zborurilor companiilor aeriene.

MAE reiterează că Ambasada României la Nur-Sultan este pregătită să acorde asistență consulară și reiterează recomandarea ca cetățenii români care se confruntă cu o situație cu caracter de urgență să contacteze Ambasada României în Republica Kazahstan la numărul de telefon de urgență: +77771926464", anunță MAE.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play
DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel