Angajată la prefectură, găsită spânzurată, după ce a fost audiată de DNA

Femeia a fost găsită spânzurată luni.

Luminiţa Ionescu era șefa grupului de lucru al comisiei pentru reconstituirea dreptului de proprietate din Prefectura Buzău și a fost chemată în urmă cu ceva timp la DNA Ploieşti pentru a fi audiată, cel mai probabil în dosarul fostului prefect Paul Beganu, arestat, scrie Mediafax.

Din primele informaţii, Luminiţa Ionescu, în vârstă de 57 de ani, ar fi coordonat, în vremea în care Paul Beganu era prefect de Buzău, grupul de lucru al comisiei pentru reconstituirea dreptului de proprietate, fiind în aceeaşi funcţie.

Femeia a fost găsită spânzurată luni dimineaţă, în curtea casei sale, unde locuia împreună cu mama sa. O femeie a sunat la 112, iar poliţiştii care au ajuns la faţa locului au constatat că pe corpul femeii nu sunt urme de violenţă, în afara celor lăsate de frânghie.

Luni, prefectul de Buzău, Maria Buleandră, a declarat că, într-adevăr, femeia fusese chemată la audieri la DNA.

"Vineri, mi-a spus că e foarte stresată, că simte un nod în gât. I-am zis că toţi suntem stresaţi oriunde am lucra, am încercat s-o încurajez. Era inginer agronom şi lucra în Prefectură din '91, şi angajată pe post de consilier în cadrul instituţiei", a declarat, luni, prefectul Maria Buleandră.

Procurorii DNA Ploieşti instrumentează un dosar în care fostul prefect de Buzău Paul Beganu, angajatul Direcţiei Silvice şi judecătorul Neculae Toader sunt suspectaţi că ar fi luat mită 2.250.000 de euro pentru a favoriza retrocedarea ilegală a peste 5.000 de hectare de pădure, Toader fiind acuzat şi de abuz în serviciu.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel