ANGAJĂRI la POLIȚIA ROMÂNĂ 2016. Anunțul oficial despre CONDIȚII și ÎNSCRIERI

ANGAJĂRI la POLIȚIA ROMÂNĂ 2016. Poliția Română a afișat pe site-ul oficial anunțul oficial că angajează polițiști din sursă externă, precum și condițiile și datele examenelor.

"Alătură-te și tu agenților de ordine publică care își desfășoară activitatea în mediul rural! Începând cu 1 aprilie, s-a dat startul reîncadrărilor de personal şi angajărilor din sursă externă, în vederea completării deficitului de personal existent la nivelul Poliţiei Române", este anunțul făcut pe pagina de Facebook a poliției.

ANGAJĂRI la POLIȚIA ROMÂNĂ 2016. Poliţia Română prin Inspectoratul de Poliţie Judeţean (IPJ) Ilfov transmite că sursa de recrutare pentru concursuri este formată din persoanele care au avut calitatea de agent de poliție și pot fi reîncadrate, în conformitate cu prevederile articolului 9, alin.2 din Legea nr.360/2002 privind Statul Polițistului, cu modificările și completările ulterioare, după încetarea raporturilor de serviciu din diferite motive (la cerere, prin demisie, numirea într-o altă funcție publică, pierderea capacității temporare de muncă sau în urma reoganizărilor instituționale) și care au studii corespunzătoare cerințelor postului, respective îndeplinesc condițiile legale.

De asemenea, persoanele care doresc să devină agenți de ordine publică se pot înscrie la concursul organizat.

Posturile scoase la concurs sunt repartizate la Posturile de Poliție Rurală, precum și la secțiile de poliție din București.

Inspectoratului de Poliție Ilfov îi sunt alocate 30 de posturi pentru încadrări din sursă externă.

Înscrierile pentru concursul, ce va avea loc în data de 14 mai a.c., se fac în perioada 4-8 aprilie, în intervalul orar 8.30-15.30.

ANGAJĂRI la POLIȚIA ROMÂNĂ 2016. Condiţiile pe care trebuie să le îndeplinească viitorii poliţişti

Inspectoratul de Poliție al Județului Ilfov informează candidații cu privire la condițiile ce trebuie îndeplinite pentru a se putea înscrie la concursurile organizate de Poliția Română.
Pot participa la concurs/examen, candidații care îndeplinesc cumulativ următoarele condiții:
a) să aibă cetăţenia română şi domiciliul în România;
b) să cunoască limba română scris şi vorbit;
c) să aibă capacitate deplină de exerciţiu;
d) să fie apți din punct de vedere medical, fizic şi psihic; aptitudinea se constată de structurile de specialitate ale Ministerului Afacerilor Interne/comisiile şi subcomisiile de concurs, ca urmare a examinării medicale, verificării îndeplinirii criteriilor antropometrice, existenţei semnelor/tatuajelor neacoperite de vestimentaţie, în ţinuta de vară, verificării aptitudinilor fizice şi, respectiv, evaluării psihologice, potrivit baremelor şi/sau criteriilor aplicabile;
e) să aibă vârsta de minimum 18 ani împliniţi;
f) să aibă studii corespunzătoare cerinţelor postului pentru care candidează, respectiv să fie absolvenți de liceu cu diplomă de bacalaureat;
g) să aibă un comportament corespunzător cerinţelor de conduită admise şi practicate în societate;
h) să nu aibă antecedente penale sau să nu fie în curs de urmărire penală ori de judecată pentru săvârşirea de infracţiuni, cu excepţia situaţiei în care a intervenit reabilitarea;
i) să nu fi fost destituite dintr-o funcţie publică în ultimii 7 ani;
j) nu au desfăşurat activităţi de poliţie politică, astfel cum sunt definite prin lege;
k) îndeplinesc condiţiile prevăzute la art. 10 alin. (3) din Legea nr. 360/2002 privind Statutul poliţistului, cu modificările şi completările ulterioare, respectiv „nu trebuie să aibă calitatea de membru al vreunui partid politic sau organizaţii cu caracter politic";
l) îndeplinesc condiţiile specifice pentru ocuparea prin concurs a funcţiei publice cu statut special.
m) trebuie să îndeplinească criteriul specific de înălţime minimum 1,65 m bărbaţii şi 1,60 m femeile;
n) să dețină permis de conducere categoria „B".
Nu pot fi reîncadrate din sursă externă ca polițiști persoanele care au avut această calitate, dacă:
a) au încetat raporturile de serviciu în condițiile art. 69 lit. c), h), i) și k) din Legea nr. 360/ 2002, cu modificările și completările ulterioare;
b) au fost trecute în rezervă în condițiile art. 85 lit. d), i), j), k) și ale art. 87 din Legea nr. 80/ 1995 privind Statutul cadrelor militare, cu modificările și completările ulterioare.
Atenție! – Nu se admit derogări de la niciuna dintre condițiile de participare la concurs, prevăzute în prezentul anunț.

ANGAJĂRI la POLIȚIA ROMÂNĂ 2016. Desfășurarea concursului (probele de concurs):

Concursul va consta în desfăşurarea următoarelor probe, în ordinea de mai jos:
a) Evaluarea performanţei fizice, care se va susține utilizându-se baze sportive corespunzătoare ;
b) Test scris, de tip grilă;
c) Interviu pentru departajare (doar în cazul în care este necesară departajarea candidaţilor care au obţinut aceeaşi notă finală şi nu au putut fi departajaţi prin aplicarea celorlalte criterii prevăzute de Ordinul M.A.I. nr. 665/2008, cu modificările şi completările ulterioare).
Înscrierile se vor face la sediul Inspectoratului de Poliție Județean Ilfov în perioada 4-8 aprilie a.c., între orele 08:30-15:30.
Toate posturile scoase la concurs sunt în specialitatea ordine publică, fiind prevăzute în cadrul posturilor de poliție comunale.
De asemenea, mai multe detalii privind calendarul întregii activități, tematica și bibliografia, precum și alte date de interes pot fi accesate pe pagina de internet a Poliției Române, la secțiunea CARIERĂ, precum și la avizierul și pe pagina de Internet a Inspectoratului de Poliție al Județului Ilfov

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel