Angajații statornici, cele mai mari salarii pe parcursul carierei. STUDIU

bani
bani

Angajaţii care nu se grăbesc să îşi schimbe primul loc de muncă timp de doi-trei ani au şansa să aibă salarii mai mari pe parcursul carierei, conform unui studiu efectuat în Marea Britanie, citat miercuri de Press Association. 

Cercetarea realizată de site-ul specializat în locuri de muncă Adzuna a demonstrat că persoanele care îşi păstrează primul loc de muncă o perioadă de până la trei ani au un "salariu premium". 

Potrivit analizei efectuată în urma analizării CV-urilor a 50.000 de persoane, angajaţii statornici, care rămân între doi şi trei ani la primul loc de muncă câştigă cu circa 4.000 de lire pe an mai mult decât cei care îşi schimbă job-ul după primele douăsprezece luni. 

Bărbații, mai statornici 

De asemenea, conform cercetării, bărbaţii au tendinţa să fie mai statornici în primul post obţinut în comparaţie cu femeile. 

"Schimbarea job-ului pentru a urca pe treptele carierei poate fi tentantă pentru tinerii angajaţi ambiţioşi, însă răbdarea vine cu un (salariu) premium", a declarat Andrew Hunter, cofondator al Adzuna. 

"Angajaţii statornici, care se menţin în primul post timp de câţiva ani ajung să câştige mai mult decât colegii lor mai puţin stabili. Schimbarea frecventă a locurilor de muncă poate fi percepută de multe ori negativ şi poate dăuna pe termen lung perspectivelor de salarizare. În schimb, loialitatea aduce beneficii", a adăugat el. 

Hunter a precizat că în prezent angajaţii rămân din ce în ce mai puţin timp la primul loc de muncă, "fiecare generaţie mutându-se din ce în ce mai rapid în comparaţie cu predecesoarea", relatează Agerpres.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel