Andronescu, schimb de replici la Realitatea TV: Vreți să dovediți că eu nu știu ce vorbesc

Ecaterina Andronescu
Ecaterina Andronescu

După ce preşedintele Klaus Iohannis a solicitat Parlamentului reexaminarea actului normativ care modifică Legea educaţiei în sensul reducerii numărului de ore, lege care ar putea duce la concediieri în masă, Ecaterina Andronescu dă asiguri că nimeni nu va fi concediat.

Contactată telefonic de Realitatea TV, Ministrul Educației, Ecaterina Andronescu, a declarat că niciun professor nu la pleca din sistem, deci este exclusă varianta concedierii.

"Nu o să plece nimeni din sistem, pentru că noi avem de mult mai multă educație decât suntem în stare. Dincolo de activitatea strict didactică, să vă uitați în legea învățământului care a cuprins acest număr de ore. La un moment dat s-a considerat că nu asigură suficientă flexibilitate și acum nu facem decât să revenim la ceea ce a fost.

Nu vor fi concedieri, nu va fi nimeni dat afară, pentru că avem nevoie ca dascălii să lucreze cu elevii și să nu mai avem atât de multe rezultate nefericite la sfârșitul ciclului liceal sau la sfârșitul ciclului gimnazial", a spus Ecaterina Andronescu. 

CITEȘTE ȘI Ovidiu Cuncea, de nerecunoscut: Simt că o să mai trăiesc, dar nu știu cât. Sufletul e răvășit

"Nu se pune problema unui studiu de impact. De la 34 la 30 de ore nu este așa o mare diferență foarte mare. Orele ar trebui să fie folosite de elev ca să crească gradul de pregătire în prezența profesorilor", este de părere Ecaterina Andronescu.

Schimb de replici în direct


La un moment dat, între moderatoarea TV și Ecaterina Andronescu a avut loc un schimb de replici referitoare la diminuarea numărului de ore.

Moderatoare TV: La ce materii se vor diminua numărul de ore?

Ecaterina Andronescu: Nu putem să ne aruncăm fără să parcurgem toate etapele. Întâi așteptăm, legea să fie reexaminată, ca să poate fi promulgată.

Moderatoare TV: Păi spuneți că la clasa a V-a, de la 26-28 de ore pe săptămână, vor avea maximum 12 ore pe săptămână. Dacă facem un calcul, 28-12, ar fi 16 ore. Ce materii vor avea reduse numărul de ore?

Ecaterina Andronescu: Nu așa se rezolvă această reducere la media de 28. Vom avea experți în educație care vor analiza programa.

Moderatoare TV: Programa a fost analizată?

Ecaterina Andronescu: Da, programa este în curs de reexaminare.

Moderatoare TV: Deci nu știți exact la ce materii...?

Ecaterina Andronescu: Doamnă, dacă dumneavoastră vreți să dovediți că eu nu știu ce vorbesc, aici nu pot să fiu de acord cu dumneavoastră.

Moderatoare TV: Nu am spus acest lucru

Ecaterina Andronescu: Nu eu decid care materii se vor diminua, ci experții pe fiecare disciplină.

Moderatoare TV: Când credeți că vom avea răspunsurile de rigoare?

Ecaterina Andronescu: Le vom aveam la timp!

VEZI ȘI Ce se întâmplă cu grădinițele și creșele. Andronescu a făcut anunțul

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel