Andronescu, despre reducerea numărului de salariați din Educație. Ce se întâmplă cu angajații

Ecaterina Andronescu
Ecaterina Andronescu

Ministrul Educaţiei, Ecaterina Andronescu, a declarat miercuri că nu şi-a pus problema reducerii numărului de salariaţi din Ministerul Educaţiei sau al celor din teritoriu care lucrează în sistemul educaţional.

"Eu cred că ministerul are obiectul de activitate cu o extensie în ţară destul de importantă, pentru că să gestionezi circa 3 milioane de elevi, circa 400.000 de studenţi, circa 215.000 de cadre didactice din preuniversitar şi vreo 40.000 în învăţământul universitar nu este un lucru pe care îl faci fără structuri şi în centrală, şi în teritoriu. Nu mi-am pus problema reducerii numărului de salariaţi din Ministerul Educaţiei sau din teritoriu", a spus Andronescu într-o conferinţă de presă susţinută la Palatul Victoria, întrebată dacă ia în calcul posibilitatea reducerii posturilor din ministerul pe care îl conduce, aşa cum s-a discutat în Guvern cu mai mult timp în urmă.

Ea a adăugat că şi-ar dori ca în teritoriu să fie toate structurile împreună, adică Inspectoratul şcolar, Casa corpului didactic, Centrul judeţean de resurse şi asistenţă educaţională, pentru că în felul acesta ar putea fi gestionate mai bine resursele umane.

Vezi și: Cifre şcolarizare 2020. Ecaterina Andronescu, anunţ pentru elevi

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel