Andrei Grigoriu, complice la crimă, concurent la ”Românii au Talent”. Valentin Jucan (CNA) sare la gâtul PRO TV. Vezi ce s-a întâmplat în noaptea crimei

În ultima ediţia de vineri, 27 martie, a emisiunii „Românii au talent“, difuzată de PRO TV, Andrei Grigoriu (30 de ani) a impresionat până la lacrimi juriul cu desenul său, dar mai ales cu povestea de viaţă, dezvăluind că a stat în închisoare 11 ani pentru că a tăinuit o crimă.  În acest context, Valentin Jucan, membru CNA, sare la gâtul PRO TV și cere o poziție oficială a postului de televiziune.

În realitate, Andrei Grigoriu a fost complicele asasinului, după cum reiese din relatările de presă de la vremea respectivă și din sentință.

Cazul i-a atras atenția lui Valentin Jucan, membru în Consiliul Naţional al Audiovizualului (CNA), care consideră inadmisibilă promovarea unor astfel de cazuri şi solicită instituţiei să se autosesizeze.

CITEȘTE ȘI: Andrei Grigoriu, Românii au talent. Simona Tache: Pro TV se ocupă de ștergerea urmelor

”Voi cere ca postului Pro TV să îi fie solicitat un punct de vedere, iar Ministerului Justiţiei să ne pună la dispoziţie sentinţa prin care Andrei Grigoriu a fost condamnat la închisoare cu executare. De asemenea, voi solicita întocmirea unui raport de monitorizare pentru emisiunea menţionată (...) Legea audiovizualului, prin Codul de Reglementare a conţinutului audiovizual, prevede faptul că radiodifuzorii trebuie să fie responsabili atunci când aleg modelele pe care le promovează, ceea ce nu se întâmplă în cazul de faţă", a precizat Jucan pentru „Adevărul".

Ce s-a întâmplat în seara crimei

După ce au fost condamnați, Andrei Grigoriu și Constantin Lungu au făcut recurs, care a fost respins de instanță.

Potrivit deciziei nr. 1357/2005, publicată pe legeaz.net, ”pentru a pronunţa această sentinţă, instanţa de fond a reţinut, în esenţă următoarea situaţie de fapt:

Inculpaţii au locuit pe aceeaşi stradă cu U.E., aceasta s-a împrietenit cu cei doi făptuitori şi în special cu surorile inculpatului LUNGU CONSTANTIN.

La finele lunii noiembrie 2003, L.A.M., sora inculpatului L., a împrumutat de la U.E. suma de 260.000 lei pentru a-şi face abonament pe mijloacele de transport în comun.

În aceeaşi perioadă inculpatul LUNGU CONSTANTIN. a împrumutat tot de la vecina sa suma de 200 Euro, fiind rugat de U.E. să fie discret pentru ca mama sa, UTO IRMA, să nu afle de împrumut.

După predarea banilor, din luna decembrie 2003, U.E. a început să-l sune pe inculpat la localul A.C. unde era angajat ca barman, pentru a-l determina să-i restituie banii.

Deranjat de insistenţele cu care U.E. îi cerea restituirea împrumutului şi pentru că nu avea bani, inculpatul LUNGU CONSTANTIN. s-a hotărât să pună capăt acestei situaţii. Astfel, în seara zilei de 14 decembrie 2003, inculpatul s-a întâlnit cu coinculpatul GRIGORIU ANDREI şi cei doi au plănuit să o invite pe U.E. în spatele blocului, unde prin exercitarea de violenţe să o determine să renunţe la restituirea împrumutului.

CITEȘTE ȘI: Andrei Grigoriu, Românii au talent. PRIMA reacție după aflarea adevărului

În jurul orelor 23,00, cei doi inculpaţi au părăsit apartamentul, inculpatul LUNGU CONSTANTIN. s-a deplasat în spatele blocului şi s-a ascuns la intrarea de la scara A, iar inculpatul GRIGORIU ANDREI a sunat de la interfon la apartamentul 14 unde locuia U.E. pe care a convins-o să coboare. De menţionat că, în momentul în care victima a fost contactată prin interfon, în apartamentul acesteia se mai aflau mama sa, UTO IRMA, şi o verişoară, C.K.A., acestea auzind convorbirea purtată între U.E. şi GRIGORIU ANDREI
În casa scărilor victima s-a întâlnit cu GRIGORIU ANDREI şi împreună s-au deplasat în spatele blocului, cei doi fiind urmăriţi pe geam de C.K.A.

În momentul în care au ajuns în dreptul intrării de la scara A, inculpatul GRIGORIU ANDREI a lovit-o pe U.E. cu pumnul în cap, aceasta speriată a început să ţipe, însă inculpatul i-a acoperit gura cu palmele. În acest context a intervenit inculpatul LUNGU CONSTANTIN. care a lovit-o cu pumnul în faţă, apoi şi-a scos cureaua de la pantaloni şi a încercat să o stranguleze, apoi a renunţat şi a scos din buzunar un cuţit tip briceag şi i l-a dat coinculpatului GRIGORIU ANDREI spunându-i „nu mai avem ce face".

Întrucât GRIGORIU ANDREI a refuzat să ia briceagul, inculpatul LUNGU CONSTANTIN. i-a aplicat o puternică lovitură cu mânerul în cap, apoi a pus victima în poziţia ghemuit şi a tăiat-o la nivelul gâtului, producându-i o plagă tăiată. Imediat după comiterea faptei inculpaţii au abandonat victima în spatele blocului şi au părăsit zona.

Aflat pe balconul apartamentului său, I.R. a auzit gemete şi împreună cu fiul său s-au dus să vadă despre ce este vorba, aceştia găsind victima cu gâtul tăiat şi cu hainele îmbibate cu sânge. A fost chemată de urgenţă o ambulanţă, dar cu toate măsurile de prim ajutor luate victima nu a putut fi salvată”.

Mihaela Rădulescu: Te-aș fi iertat pentru toate păcatele

Andrei Grigoriu i-a impresionat pe Andi Moiescu, Mihaela Răpdulescu, Andra și Bebe Cotimanis. Tânărul le-a dat juraților o poză cu sora care l-a ținut puternic în timpul acesta și a început să picteze chipul fetei. La sfârișit i-a promis tinerei, în fața juraților, că nu o va mai părăsi niciodată. Concurentul a primit patru de "Da", iar Mihaela Rădulescu i-a spus: "Povestești frumos, pictezi frumos. Văzând toate acestea eu ți-aș fi iertat toate păcatele!".

CITEȘTE ȘI: Andrei Grigoriu, Românii au talent. MAMA FETEI UCISE, declarații șoc

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel