Andrei Caramitru, luat la rost de părintele Calistrat Chifan: "Ultima lichea de pe mapamond". Răspuns fulger: "O să mă rog pentru pacea sufletului tău"

Într-un interviu filmat înainte de Paște, părintele Calistat Chifan îl critică dur pe Andrei Caramitru. Acesta din urmă i-a dat replica imediat ce a descoperit materialul video care a fost încărcat pe YouTube.

"Tu nu poţi lovi în credinţa unui neam. Este acest fecioraş sturlubatic, Caramitru, sau cum îl cheamă pe el, care toată ziua stă şi înjură pe paginile de Facebook şi el este mare deputat sau mare politruc. Ori Guvernul ăla pe care îl are în subordine nu poate să îl ia de urechi să îl întrebe: "Măi, băiatule, dar cum îţi permiţi să jigneşti 16 milioane de ortodocşi şi să le vorbeşti ca la uşa cortului? Să îl faci pe Iisus un impostor, că tu nu ai nevoie de BOR, că nu e decât rusofilie, că nu e decât o agentură de criminali, că nu e decât o afacere murdară. Dar unde te prezinţi tu?".

"Are un tată actor, care se crede om de cultură. Păi cum ţi-ai educat tu copilul în halul ăsta?"

Adică CNA nu poate da o amendă pentru vorbe goale, dar un puştan din asta poate să jignească o naţiune şi mai ales că are un tată actor, care se crede om de cultură. Păi cum ţi-ai educat tu copilul în halul ăsta, dacă el este ultima lichea de pe mapamond? Cum îţi permiţi să jigneşti populaţia ortodoxă? Că vrea omul să ia lumină e credinţa lui şi dacă nu o poate lua nu o va lua. Că poate omul merge la biserică şi vrea e treaba lui. Dacă nu poate, nu merge, că, până la urmă, unde e lege nu e tocmeală.

"Oi fi fiind dumneata ce oi fi, dar om nu eşti"

Dar nu trebuie să vii tu, un puştan care nici nu ai deschis bine ochii, poate nu ştii să te speli, să îţi faci patul, să îţi dai pantofii cu cremă sau să îţi faci o cruce corectă, că el nu mai intră niciodată în Biserică. Foarte mare pierdere, să ştiţi. Biserica va coborî steagurile în bernă pentru asemenea pierdere. Că el spune "sunt botezat şi sunt spiritual". Oi fi fiind dumneata ce oi fi, dar om nu eşti", a spus părintele Calistrat Chifan, într-un interviu filmat de BZI, înainte de Învierea Domnului, anul acesta, când s-a decis modul în care credincioșii aveau să primească Lumina Sfântă.

Cum îi răspunde Andrei Caramitru

"Dragă Părinte - cum sa fiu politruc dacă nu sunt nici măcar membru de partid nimic așa? Și chiar cea mai mare lichea de pe tot mapamondul? Sunt mai rău decât Kim, Putin, Xi și ceilalți dictatori? Sunt mai rău decât ISIS? Decât teroriștii? Decât mafia din Calabria? Decât chiar Satana? Mai e ceva Dragă părinte. Nu e frumos sa minți. E mare păcat ăsta. Spui ca am contestat pe Iisus. Din contră. Am spus ca voi nu urmați ce spune EL. Atât.

Și încă ceva Dragă părinte. Te rog citește Biblia. Unde se vorbește de iubire și iertare. Să nu arunci cu piatra. Să nu furi. Să nu minți. Chestii de-astea. Părinte - ai citit Biblia? Crezi în Iisus? Că am un mare dubiu părinte. Și dacă nu crezi ce cauti acolo în biserică? Dacă îți lași barbă și te îmbraci în negru și blestemi pe la televizor și pe YouTube nu e suficient. Deloc.

Uite - o să fiu eu mai creștin decât ești tu părinte, că nu e greu deloc, și o să mă rog eu atâta cât pot și știu să fii iertat pentru toate păcatele ca ai multe, părinte, și pentru pacea sufletului tău", i-a răspuns Andrei Caramitru părintelui Calistrat Chifan.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel