Andreea Sava vă prezintă top 10 alimente care taie pofta de mâncare.
Deshidratarea poate produce senzație de foame, adică să confundați setea cu foamea. La fel, stresul, fluctuațiile de greutate dar și programul de masă dezordonat sunt factori care pot provoca o poftă de mâncare ieșită din limitele normale.
Soluția, în acest caz, este să vă puneți ordine în programul de masă. Adică să vă organizați să mâncați 3 mese și 2 gustări. Apoi, dieta trebuie să fie diversificată, să conțină toate elementele în proporțiile de care are nevoie organismul.
De asemenea, țineți cont de faptul că anumite alimente vă fac să mâncați mai mult în timp ce altele sunt mai sățioase și taie pofta de mâncare. Iată un top 10 al celor din a doua categorie:
Este foarte sățioasă și cu o cantitate mică nu mai simți nevoia de altceva destul timp. Să aibă, însă, minimum 70% cacao.
Gătiți corect, adică fierți sau copți apoi lăsați la răcit, cartofii chiar te ajută să slăbești și stimulează digestia pentru că, prin acest proces de încălzire/răcire, amidonul se transformă în amidon rezistent care funcționează ca o fibră alimentară.
Foarte sățioasă și plină de aminoacizi care ajută la creșterea masei musculare, urda este un aliment care poate fi mâncat fără niciun stres la orice oră.
Bogate în proteine, ouăle sunt nu doar sățioase dar va dura mult până când organismul le va metaboliza deci țin și de foame.
Un fruct plin de nutrienți, fiind foarte bogat în grăsimi bune, este nu doar sănătos dar și foarte sățios. Și nici nu poți mânca foarte mult.
Foarte bune și foarte sănătoase, trebuie însă avută grijă la cantități fiindcă sunt bombe calorice. O gustare de 40 de grame de migdale/alune/nuci etc îți va ține de foame între mese, va stimula metabolismul și-ți va aduce aportul necesar de grăsimi sănătoase.
Sub formă de fulgi de preferat, combinat cu lapte degresat sau de migdale, ovăzul este excelentă sursă de fibre și ține foamea sub control.
Foarte sățioasă, sursă de fibre dar și de proteine vegetale.
Copt, sub formă de hummus sau în orice altă variantă, năutul ține de foame mult timp și face minuni în privința digestiei.
E cea mai bună soluție, din punctul meu de vedere, când te apucă foamea. Piept de pui, curcan, ba chiar și carne de porc, atâta timp cât e slabă, adică mușchi, gătită la grătar.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
de Val Vâlcu