Andreea Paul: România magică 2018. Cât de deştepţi pot fi românii

Andreea Paul, Fondator și președinte INACO, a postat pe pagina personală de facebook un mesaj extrem de interesant despre cum am putea fi noi, românii, în anul următor şi după, dacă... am fi deştepţi ca...

Andreea Paul, Fondator și președinte INACO - Inițiativa pentru Competitivitate şi-a intitulat postarea "12 dorințe pe care le am în România magică a anului 2018"

Iată ce a scris preşedinta INACO:

"1. Românii să plătească prețul motorinei ca și austriecii, NU unul mai mare, așa cum este aberant acum. Deștepți ca austriecii!

2. Să putem face la semafor la dreapta, după cedarea trecerii celor de pe drumul cu prioritate, fără a mai sta la culoarea roșie. În SUA sistemul acesta a dus la fluidizarea cu aproape 20% a traficului. Deștepți ca americanii!

3. Să putem înregistra o firmă direct pe internet, fără să ne mai deplasăm la zeci de ghișee, așa cum se întâmplă în multe țări din lume, ca de pildă în Anglia. Deștepți ca englezii!

4. Companiile românești să beneficieze de prețul gazului pentru consumul industrial ca la nemți, NU unul mai mare care dezavantajează competitiv producătorii autohtoni. Deștepți ca nemții!

5. Să absorbim banii europeni cu viteza polonezilor. Deștepți ca polonezii!

6. Să avem copii fericiți în școli performante cu rezultate similare celor din Finlanda. Deștepți ca finlandezii!

7. Să avem spitalele puse la punct ca și francezii și să nu ne mai punem bolnavii pe traseele complicate ale birocrației din sănătate. Deștepți ca francezii!

8. Să ne tratăm cetățenii, inventatorii și talentele umane așa cum o fac suedezii. Deștepți ca suedezii!

9. Să putem obține datele personale financiare sau juridice direct de la instituțiile statului, prin accesarea internetului - fără să mai mergem la ghișeu și să așteptăm câteva zile - așa cum se întâmplă în Estonia. Deștepți ca estonienii!

10. Să dezvoltăm turismul ca la italieni și infrastructura ca la unguri în anul Centenarului României Unite.

11. Firmele românești să se internaționalizeze din Orient până în Occident pentru a aduce bani în țară. Deștepți ca românii!

12. România in zona Euro și în zona Schengen. Deștepți ca europenii!" este mesajul integral de pe pagina sa de socializare.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel