Andreea Esca, decorată. Banciu: Iertați-mă, dar… hai să fim serioși!

Radu Banciu
Radu Banciu

Radu Banciu a vorbit, marți seară, la B1 TV, despre Andreea Esca, după ce a fost decorată de către ambasadoarea Franţei în România, Michele Ramis, cu Ordinul Naţional al Meritului în grad de Cavaler pentru promovarea valorilor francofone.

„Iată ce a declarat doamna Ramis: Sunteți un simbol al profesionalismului şi al tranziţiei mediatice post 1989 din România. Sunteţi cunoscută de toată lumea în România şi, de asemenea, faceţi cunoscută Franţa în România. Sunteţi un promotor admirabil al relaţiei excepţionale dintre Franţa şi România şi al intereselor noastre comune împărtăşite. Franţa şi valorile pe care le apără vă datorează mult şi sunt sigură că vom putea continua să ne bazăm pe calităţile dumneavoastră. Aşadar, cu mare plăcere, în numele preşedintelui Republicii Franceze şi în virtutea puterilor care mi-au fost conferite vă numesc Cavaler al Ordinului Naţional al Meritului. Jurnalista, un pic timorată de această decizie neașteptată, a afirmat că medalia reprezintă o încurajare pentru continuarea carierei. Această decoraţie, a zis Andreea Esca, cu cuvintele pe care le folosea și în clasa a VIII-a, nu este o încununare a carierei, ci o încurajare ca să continui cariera şi stau liniştită pentru că nu sunt la sfârşitul carierei, pentru că eu ador ceea ce fac. (...) Vă înșelați, apropo de promovarea limbii franceze, de relația cu Franța. Andreea Esca nu a făcut nimic, iertați-mă, din punctul acesta de vedere", a declarat, marți seară, Radu Banciu, la B1 TV, în cadrul emisiunii sale „Lumea lui Banciu".

„Dacă vreți să aveți o discuție despre cultură, civilizație, Franța de astăzi, lucrurile reale, problemele francezilor, nu cu Andreea Esca trebuie să discutați. Iertați-mă, dar hai să fim serioși. Vorbește o franceză corectă, dar este la nivelul unui școlărel care se duce și el să se prezinte undeva", a afirmat Banciu.

„Eu am în spatele meu 35 de ani de cultură și civilizație franceză. Dacă vreți să mă testați într-un domeniu. 35 de ani de muncă, de cărămizi bătute în domeniul acesta. (...) Nici nu îmi doresc să am relații cu diplomația franceză de la București. Nu am avut niciodată. (...) Dar, de la distanță, fenomenul ăsta îl am la degetul mic. Am ani de studiu în domeniul acesta pe toate nivelurile. Aici îmi permit să am o părere. Aici nu mă tem de nimeni în această țară", a mai spus Radu Banciu, marți seară.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel