Andi Cristea (europarlamentar PSD): Nu cedăm în faţa terorii - EXCLUSIV

Belgia rămâne în alertă teroristă de nivel maxim în regiunea Bruxelles pentru cel puţin încă o săptămână.

Oraşul unde bate pulsul Europei a fost, în ultimele zile, ca sub o stare de asediu. Despre situația ultimei perioade tensionate a vorbit Andi Cristea, europarlamentar PSD, care a explicat - contactat de DC News - care este atmosfera din acest centru politic și administrativ al Uniunii Europene.

"Atmosfera e încărcată, un grad de temere există, dar nu este în aer un sentiment de apocalipsă căci lumea înţelege foarte bine de ce s-au luat măsurile întărite de securitate. Nu avem altă opţiune decât să manifestăm încredere în autorităţi şi să ne conformăm. E de remarcat că nu s-a instalat teroarea la proporţia estimată în media, populaţia este calmă, străzile sunt relativ părăsite, cu toţii suntem conştienţi că e important să nu cedăm în faţa terorii.

În rest, nu e decât parţial liniştitor să vezi soldaţi pe străzi, îţi dă la propriu sentimentul de oraş sub asediu. Şi mai trebuie subliniat că Bruxelles-ul este deja un oraş cu criminalitate peste medie. Mă refer la furturi, spargeri, tâlhării etc. Sucursala unei bănci din interiorul Parlamentului European a fost jefuită de trei ori în ultimii 6 ani. Şi asta spune totul...", a explicat Andi Cristea în exclusivitate pentru DC News.

Luni seară, premierul belgian Charles Michela spus: "Nivelul de alertă maximă - nivelul 4 - este menţinut timp de o săptămână în regiunea Bruxelles". El a adăugat că metroul şi şcolile, închise de sâmbătă, urmează să fie redeschise miercuri.

[citeste si]

Autorităţile belgiene au recomandat locuitorilor capitalei Bruxelles să evite locurile aglomerate, cum ar fi concertele, evenimentele, gările, aeroporturile, transportul în comun şi centrele comerciale aglomerate.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel