Anders Breivik a sunat la poliţie pentru a se preda, cu 26 de minute înaintea arestării sale

anders behring breivik mai avea si alte atentate in plan
anders behring breivik mai avea si alte atentate in plan

Anders Behring Breivik, autorul celor două atacuri sângeroase de la 22 iulie din Norvegia, a sunat la poliţie pentru a se preda, cu 26 de minute înaintea arestării sale, reiese din înregistrările telefonice publicate joi de poliţie.

Primul apel înregistrat a avut loc la 18.01 (19.01, ora României), de pe insula Utoeya, situată la 40 de kilometri nord-vest de Oslo, unde Breivik a deschis focul asupra unei reuniuni a tineretului laburist, provocând moartea a 69 de persoane.

"Sunt pe Utoeya. Vreau să mă predau", a declarat el în cursul acestei conversaţii, pe care a început-o prezentându-se drept "comandorul Anders Behring Breivik, din cadrul mişcării rezistenţei anticomuniste norvegiene".

Apelul a fost întrerupt rapid, potrivit poliţiei, care a încercat ulterior să intre din nou în contact cu acesta, fără rezultat.

Geir Lippestad, avocatul norvegianului în vârstă de 32 de ani, a declarat anterior presei norvegiene că clientul său a contactat poliţia de zece ori - i s-a răspuns la numai două apeluri - pentru a se preda. Avocatul a precizat că Breivik şi-a continuat atacul armat, în lipsa unui răspuns satisfăcător de la poliţie.

Poliţia a precizat joi că nu poate confirma sau infirma dacă şi alte apeluri au fost efectuate de extremistul de dreapta, pe lângă cele două apeluri la care i s-a răspuns.

Mai mult de o oră a trecut între primele mesaje care alertau poliţia cu privire la un atac armat pe insula Utoeya şi arestarea lui Breivik, generând critici în rândul supravieţuitorilor şi presei.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel