Anchetă copil mort. Val Vâlcu, observație privind raportul

Colegiul Medicilor din România a publicat ancheta în cazul copilului care a decedat, anul trecut, la un spital privat din București. Luni, într-o intervenție la Antena 3, Val Vâlcu a comentat rezultatul raportului.

În urma anchetei Colegiului Medicilor din Capitală, s-a decis sancţionarea prin vot de blam a medicilor.

„Scopul acestor rapoarte, scopul eventualelor sancțiuni, scopul cercetărilor se referă la prevenirea viitoarelor accidente, incidente. Nu să pedepseasă, să încarcereze, să dea sancțiuni înfricoșătoare medicilor. O astfel de viziune, de pedeapsă care atârnă deasupra capetelor profesioniștilor din sănătate nu aduce decât o tensiune în plus.

Trebuie văzut exact unde s-a greșit, ce trebuie făcut pentru a nu se mai repeta, dacă s-a greșit. Eu am sesizat, într-o secțiune a raportului, că diagnosticul și intervenția au fost corecte. Trebuie văzut în ce măsură s-ar putea dispune de mijloace suplimentare astfel încât să fie sută la sută sigur actul medical. Din păcate, nu există – nici în cele mai mari clinici din lume, nici în cele mai performante – risc zero. Există un risc în orice intervenție medicală. Ideea e ca aceste riscuri să fie cât mai mici", a spus Val Vâlcu, luni, 25 martie, într-o intervenție telefonică la Antena 3, în cadrul emisiunii „Previziuni".

VEZI ȘI: Dr. Miron Bogdan, totul despre bolile pulmonare, la Academia de Sănătate

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel