Anchetă asupra unor oficiali europeni. CE, reacţie: Le reamintim autorităţilor române

Comisia Europeana
Comisia Europeana

Comisia Europeană (CE) a aflat din media că autorităţile române au lansat o anchetă penală asupra mai multor oficiali ai Comisiei pentru că şi-au făcut treaba, a declarat joi, la Bruxelles, în cadrul briefingului de presă cotidian, Margaritis Schinas, purtătorul de cuvânt şef al CE. 

"Deşi nu comentăm asupra procedurilor judiciare naţionale, am vrea să le reamintim autorităţilor române că nu au deloc jurisdicţie în aceste chestiuni. Toţi oficialii Comisiei în capacitatea lor oficială sunt supuşi numai jurisdicţiei Curţii de Justiţie a UE şi protejaţi de Protocolul privind privilegiile şi imunităţile ataşat tratatelor şi cu care au fost de acord toate statele membre, inclusiv România", a adăugat Schinas. 

"Permiteţi-mi, de asemenea, să vă reamintesc că Comisia şi-a exprimat chiar ieri (miercuri - n.r.) profunda preocupare privind statul de drept în România", a mai spus Margaritis Schinas. Ministrul justiţiei Tudorel Toader a declarat joi că i-a trimis o scrisoare prim-vicepreşedintelui CE Frans Timmermans în care i-a prezentat Ordonanţa de modificare a legilor justiţiei. 

Întrebat dacă l-a informat pe oficialul CE despre o anchetă în curs în România referitoare la acesta, Toader a spus: "Nu am vorbit şi nu vorbesc despre dosare în curs".

Vezi şi: Avion, aterizare forţată. Intervenţie pentru salvarea pasagerilor

Ciorbea, către #rezist, după sesizarea USR: Rețineți acest aspect!

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel