Ciorbea, către #rezist, după sesizarea USR: Rețineți acest aspect!

Proteste
Proteste

Avocatul Poporului cere răbdare. "Am cerut puncte de vedere de la toți ce în măsură să le ofere", a spus Victor Ciorbea. 

Vizibil deranjat de întrebările puse de jurnaliști pe tema sesizării Uniunii Salvați România prin care s-a cerut Avocatului Poporului sesizarea Curții Constituționale acesta a transmis "răbdare". "Este evident că mă supără că circa 95% din activitatea instituției este complet ignorată. Este vorba de activitatea celor șase domenii sau departamente de activitate. Am în vedere de la drepturile omului, minorităților, cultelor religioase și aspectele legate de romi, domeniul privind drepturile familiei, pensionarilor, persoanelor cu handicap, domeniul al treilea privind drepturile copilului, domeniul patru - armată, justiție, penitenciare, domeniul cinci - proprietatea, munca, protecția socială, taxe și impozite și domeniul șase - mecanismul național de prevenire a torturii în locurile de detenție. Vreau să vă aduc la cunoștiință că mai sunt circa două luni și două săptămâni până se împlinesc cinci ani de când am depus jurământul. Sigur că, teoretic este posibilă prelungirea cu două zile, două săptămâni, două luni, până când noul Avocat al Poporului va depune jurământul. Tot teoretic este posibilă și reînnoirea mandatului. Domniiile lor spuneau că nu au știut că nu mi s-a reînnoit deja." a spus Victor Ciorbea. 

Nu are oameni destui

Ulterior acesta a continuat: "Deci rețineți acest aspect! Puneți-vă în miscare #Rezist! Veți găsi pe cineva care să corespundă cerințelor... Cu nu știu câte stele, mai puține, mai multe. Depinde de nu știu ce partid. Să vă facă ce vă doriți! Acum vă spun. Am încheiat cu capitolul ăsta. Să fie de acord și puterea și opoziția și președinția și tribunale și parchete și toată lumea. Să fie pe placul tuturor. Am început cu cei doi-trei oameni pe care îi avem la Serviciul Contencios, pentru că noua lege a prevăzut creșterea cu 10 oameni, dar din păcate nu a intrat în vigoare...", a spus, vizibil iritat, Victor Ciorbea.

Dumnezeu a făcut lumea în șase zile

"Așteptăm, așa cum le-am spus și dânșilor, dacă doresc și consideră că nu este prea jignitor pentru domniile lor, să aștepte să ne transmită argumentele și Parchetul General și Instanțele și evident și acele adunări generale ale procurorilor, care înțeleg că sunt în curs de desfășurare. Le-am mai subliniat un aspect, pentru că în opinia publică s-a lansat și această dezbatere că ar putea fi vorba despre un conflict juridic de natură constituțională, ipoteză în care noi nu avem nicio competență. Deocamdată nu am făcut o analiză ca să vă spun dacă este caz de excepție de neconstituționalitate, caz în care suntem noi îndreptățiți sau este conflict juridic de natură constituțională, ipoteză în care nu avem nicio competență sau nu e cazul să ridicăm nici excepții. I-am dat drumul la analiză. Și Dumnezeu a făcut lumea în șase zile și în a șaptea  s-a odihnit! Deci aveți puțintică răbdare", a mai spus Victor Ciorbea.   

Despre presiuni

"Eu nu cred că un parlamentar sau un reprezentant al unui partid din opoziție a spus așa ceva pentru că știe că este împotriva legii. Deci nimeni nu are dreptul să pună presiuni asupra Avocatului Poporului, nici măcar prin titluri d-alea de le pun unii. Analizăm foarte serios și într-un ritm foarte alert!", a întărit el. 

Despre durata analizei acesta a spus: "S-ar putea să dureze două luni și două săptămâni și eu vă spun La revedere! și vă bucurați toți! Sau poate se dă drumul la declanșarea operațiunii solicitate de PNL și atunci va fi un termen și mai scurt și veți fi și mai fericiți, unii. Deci stați liniștiți pentru că în modul cel mai serios, vreau să analizăm această situație și chiar rog pe cei interesați ți de la Parchetul General și de la adunările procurorilor și din alte părți care vor să ne aducă argumente, le stăm la dispoziție cu cei doi-trei oameni care lucrează în acest domeniu", a declarat avocatul poporului.

Despre Ordonanța 114

"Acum, Ordonanța 114, după cum bine știți, este destul de serios analizată chiar de către coaliția de guvernare în Parlament. Am înțeles că se vor aduce anumite modificări. Sunt aspecte, vă mărturisec, mult prea tehnice și chestiunile legate de Robor, de sistemul bancar și asupra cărora nu ne-am grăbit să ne băgăm noi în povestea asta înainte de a îi lăsa pe specialiștii de la BNR, de la sistemul bancar, de la Guvern, de la Finanțe să se pronunțe", a mai spus Ciorbea.

"Avem sesizări legate și de completele de trei. Am cerut de la CSM și de la Înalta Curte și așteptăm acum să ne vină răspunsurile. Suntem singura țară din Lume în care Avocatul Poporului are exclusiv această tărie de a ataca ordonanțele de urgență", a conchis el.

Vezi și: Ciorbea, Avocatul Poporului: Legea 90 a fost dată în lucru la contencios-constituțional

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel