ANAF. Lista datornicilor a fost publicată. Vezi dacă ai datorii la bugetul de stat

ANAF a publicat, luni,  lista   datorinicilor la bugetul de stat cu  peste 1.500 de lei. Sunt  187.230 de persoane în această situaţie.

Lista cu 187.230 contribuabili persoane fizice, care au restanțe fiscale mai mari de 1.500 lei la 31 martie 2016, poate fi accesată și descărcată. Lista conține numele persoanelor fizice care totalizează obligaţii fiscale restante de 3,4 miliarde lei, rezultate inclusiv din activităţi economice independente sau profesii libere.

Din total, ANAF poate recupera la aceasta dată cca. 2,3 miliarde lei. Situația juridică a restului de creanțe de 1,1 miliarde lei (insolvabilitate fără bunuri sau venituri urmăribile, existența unor hotărâri judecătorești de suspendare a executării silite, etc) oprește ANAF de la iniţierea sau continuarea măsurilor de executare silită.

Conform Codului de procedură fiscală, "obligaţii fiscale restante" înseamnă:

a) obligaţiile fiscale pentru care s-a împlinit scadenţa sau termenul de plată;

b) diferenţele de obligaţii fiscale principale şi accesorii stabilite prin decizie de impunere, chiar dacă pentru acestea nu s-a împlinit termenul de plată.

[citeste si]

Fac obiectul publicarii doar creanțe fiscale prevăzute de art. 162 din Codul de procedură fiscală. Nu fac obiectul publicării confiscările dispuse prin sentințe civile sau penale, atragerea răspunderii în procese civile de insolvență sau în faza penala, alte creanțe bugetare etc. Sunt exceptate de la publicare obligaţiile fiscale pentru care s-au acordat și sunt în derulare înlesniri la plată și cele a căror executare este suspendată.

Vezi AICI LISTA DATORNICILOR la bugetul de stat

Pe primul loc în topul restanțierilor la stat se află Compania Națională a Huilei, cu sume totale de 5,2 miliarde de lei, urmată de Italia Tabacco Production, cu 1,49 miliarde de lei, Agroponte SRL cu 1,47 miliarde de lei, Societatea Națională Căile Ferate Române, cu 1,28 miliarde de lei și Societatea Comercială pentru Închiderea — Conservarea Minelor, cu datorii restante de peste un miliard de lei.

În rândul persoanelor fizice, pe listă se află  Florin Mateiu din oraşul Victoria, cu 94.302.581 lei, urmat de Bogdan-Mihai Ciortea, din Cluj – Napoca, acesta contestând însă datoria pe care o are, de 21.685.815 lei.

De asemenea, asfaltatorul Theodor Berna, patronul Tehnologica Radion, care are de plată 7.920.912 lei.

Gigi Becali este pe poziţia 54 pe lista datornicilor cu 3.989.530 lei, sumă pe care a contestat-o în instanţă.

Imediat următorul loc este ocupat de Silviu Prigoană, care are de dat statului 3.967.774 lei.

Cristian Ţânţăreanu se află și el pe locul 104  cu 2.715.993 lei.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2022 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: publicitate@dcnews.ro


cloudnxt2
YesMy