Boicot la CSM. Ana Birchall: Am venit ca să am de unde pleca. E regretabil

Ana Birchall
Ana Birchall

Ministrul Justiţiei, Ana Birchall, a precizat miercuri, după suspendarea pentru a patra oară a lucrărilor plenului CSM, că nu a fost comunicată o nouă dată la care se va reuni Consiliul Superior al Magistraturii. 

"Am venit ca să am de unde pleca. Este regretabil că se continuă cu această atitudine. Vă relatez ce s-a întâmplat în interior. După închiderea şedinţei de două minute, am rugat-o pe doamna preşedinte să ne spună pentru săptămâna viitoare ora şi ziua şi agenda. Doamna preşedinte a spus că este, citez, 'atributul preşedintelui' şi că, sigur, o să se consulte cu cei ce sunt membri permanenţi, nu prea înţeleg eu precis ce înseamnă asta. Am insistat şi s-a întrerupt discuţia", a relatat ministrul, la plecarea de la CSM. 

Ana Birchall a subliniat că este atributul preşedintelui CSM "de a găsi consens, de a pune capăt tonului agresiv, de a pune capăt scandalului, de a încerca să găsească o soluţie, deşi e dificil de găsit, şi de a încerca să meargă pe calea dialogului". Birchall consideră că ceea ce se petrece la CSM nu face bine Justiţiei. 

Lucrările plenului Consiliului Superior al Magistraturii au fost amânate din nou, miercuri, pentru a patra oară, din lipsă de cvorum. CSM trebuia să ia o decizie în privinţa validării în funcţie a noului şef al Secţiei de Investigare a Infracţiunilor din Justiţie (SIIJ), Adina Florea. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel