Criza de la CSM continuă. Şedinţa de validare a Adinei Florea, amânată din nou

Mihai Ciobanu / 03 iul 2019 / 09:17 Salveaza PDF Comentarii
CSM
Descriere foto: CSM

Criza de la CSM continuă. Plenul Consiliului Superior al Magistraturii a fost amânat pentru a patra oară, tot din lipsă de cvorum. 

Şedinţa de validare a Adinei Florea la conducerea Secţiei speciale a fost amânată din nou din lipsă de cvorum, anunţă Antena 3. 

Plenul Consiliului Superior al Magistraturii a fost amânat, miercuri, pentru a patra oară, tot din lipsă de cvorum. Pe ordinea de zi se afla validarea Adinei Florea ca șef al Secției de anchetare a magistraților. Ultimele trei ședințe ale plenului Consiliului Superior al Magistraturii au fost amânate tot din lipsă de cvorum. Cea mai recentă amânare a fost luni.

 

Cine sunt magistraţii care nu au participat la şedinţe

 

Șapte membri ai CSM, respectiv Anamaria Chiș, Mihai Bălan, Bogdan Mateescu, Cristian Ban, Florin Deac, Tatiana Toader, dar Nicolae Solomon, vicepreședinte al forului, care nu au participat la aceste ultime trei ședințe și prin urmare acestea au fost amânate, au cerut public amânarea tuturor discuțiilor cu privire la Secția de Investigare a magistraților până la traducerea raportului Comisiei de la Veneția și a raportului GRECO.

Aceștia au cerut și organizarea unei dezbateri publice asupra activităţii Secţiei întrucât, potrivit informațiilor apărute în spațiul public, Comisia de la Veneția și GRECO ar fi solicitat autorităților române desființarea acestei Secții, considerându-o un instrument suplimentar pentru intimidarea și exercitarea unor presiuni asupra judecătorilor și procurorilor.


Te-ar putea interesa


Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2019 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.25