Amplă operaţiune de căutare lansată în Sri Lanka, după descoperirea a şapte elefanţi morţi

Responsabilii pentru fauna sălbatică din Sri Lanka au declarat luni că o echipă formată din angajaţi ai Departamentul pentru faună sălbatică, armatei şi poliţiei au lansat o amplă operaţiune de căutare în Rezervaţia Forestieră Habarana, după ce în weekend au fost găsite carcasele a şapte elefanţi, informează Xinhua.

Potrivit informaţiilor furnizate de reprezentanţi ai Departamentului menţionat în presa locală, operaţiunea de căutare se va extinde şi în zonele din jurul rezervaţiei pentru a vedea dacă mai multe animale au căzut pradă acestor morţi misterioase.

Printre elefanţii morţi se numără şi o femelă gestantă. Responsabilii pentru fauna sălbatică suspectează că elefanţii ar fi putut fi ucişi prin injectarea cu otravă, însă în prezent sunt efectuate investigaţii suplimentare pentru a stabili cauza exactă a deceselor.

Ministrul pentru Dezvoltarea Turismului şi Faună Sălbatice, Ranjith Aluvihare, a efectuat duminică o deplasare în zonă, precizând că guvernul îşi va asuma întreaga responsabilitate pentru decese.

Conform unei declaraţii făcute recent de autorităţile din Sri Lanka, bilanţul conflictului dintre elefanţi şi oameni în această ţară a atins un un nivel record, în condiţiile în care, în ultimii cinci ani, peste 375 de oameni au pierit în urma atacurilor elefanţilor sălbatici şi mai mult de 1.100 de pachiderme au fost ucise de oameni.

Potrivit datelor oficiale, în prezent populaţia de elefanţi sălbatici din Sri Lanka este estimată la 7.500 de exemplare.

Uciderea elefanţilor sălbatici este o infracţiune pedepsită cu moartea în această ţară, însă periodic apar relatări despre elefanţi otrăviţi sau ucişi de către săteni.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel