DCNews Lifestyle Dulceaţă de gogonele. Cea mai bună şi uşoară reţetă

Dulceaţă de gogonele. Cea mai bună şi uşoară reţetă

dulceata-de-gogonele

Ingrediente

Un kilogram de gogonele

Un kilogram de zahăr

Apă

Esenţă de vanilie

Lămâie

Citeşte şi Plăcintă dobrogeană. Reţeta simplă şi delicioasă a gospodinelor pricepute

Mod de preparare

Spălaţi gogonelele şi curăţaţi-le de seminţe. Spălaţi-le iar şi lăsaţi-le să se scurgă. 

Puneţi zahărul într-o oală, adăugaţi două căni cu apă şi lăsaţi să fiarbă. Când a început să dea în clocot, adăugaţi gogonelele, după care lămâia tăiată feliuţe şi esenţa de vanilie. Lăsaţi să fiarbă la foc potrivit până când arată ca o miere transparentă. 

Se pune în borcane după ce se răceşte. 

Citeşte şi Gogoşi cu lingura. Reţeta simplă a bunicii

Știri similare din categoria Lifestyle Vezi toate articolele