Ingrediente
400 de grame de fasole
2 cepe
1 ardei gras
1 morcov
O ţelină
1 păstârnac
Apa
Sare
Ulei
Jumătate de litru de suc de roşii
O legătură de pătrunjel
Citeşte şi Chiftele cu ciuperci, reţeta de post care îţi lasă gura apă
Mod de preparare
Primul lucru pe care trebuie să-l faceţi este să opăriţi fasolea. Se pune într-o oală cu apă, se adaugă un praf de sare şi se lasă să fiarbă. Când a dat în clocot, se dă fasolea de pe foc şi se pune apă rece peste ea. O scurgeţi şi puneţi altă apă. Se pune la fiert. Când vedeţi că dă în clocot se adaugă legumele tocate mărunt, un praf de sare şi o lingură de ulei. Se lasă să fiarbă.
După ce a fiert fasolea, se pune sucul de roşii. Se mai lasă să fiarbă câteva minute, apoi se adaugă pătrunjelul tocat mărunt şi se dă de pe foc.
Poftă bună!