Americanii renunţă la anchetarea agenților CIA bănuiți că au folosit tortura

cia
cia

Departametul de Justiţie al SUA a anunţat, joi, că abandonează anchetele asupra agenţilor CIA bănuiţi că au folosit tehnici aspre de interogare şi că se vor axa pe investigarea cazului a doi detinuţi decedaţi.

autor:  Cerasela Stafie

"Departamentul (de Justiţie) a apreciat că o anchetă aprofundată asupra subiectelor rămase în suspensie nu se justifică", a declarat procurorul general Eric Holder, adăugând că va avea loc o anchetă pentru a stabili circumstanţele în care au murit doi deţinuţi în închisorile CIA.

Decizia de a renunţa la anchete a fost primită cu bucurie de oficialii serviciilor de securitate americane, aceştia considerând că acest capitol trebuie încheiat şi că "a risipit în sfârşit acest nor nejustificat de îndoieli şi bănuieli care plana asupra tuturor membrilor agenţiei", după cum spune preşedintele republican al Comisiei pentru servicii de informaţii din Camera Reprezentanţilor, Mike Rogers.

În schimb, organizaţiile pentru apărarea drepturilor omului au fost de părere că investigaţiile nu au ajuns destul de departe, afirmând că practicile dure de interogare au fost folosite pe scară largă în timpul mandatului fostului preşedinte George W. Bush. Membrii fostei administraţii sunt de părere că anchetele asupra CIA nu reprezintă decât "un act politic scandalos".

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel