Americanii părăsesc Ucraina, la solicitarea SUA. Putin respinge avertismentele americane

Americanii părăsesc Ucraina, la solicitarea SUA. Putin respinge avertismentele americane / Foto: Pixabay
Americanii părăsesc Ucraina, la solicitarea SUA. Putin respinge avertismentele americane / Foto: Pixabay

Americanii părăsesc Ucraina, la solicitarea Ambasadei SUA. Totuși, Vladimir Putin respinge avertismentele primite.

Americanii părăsesc Kievul. Ambasada Statelor Unite la Kiev le-a cerut miercuri cetăţenilor americani să se pregătească imediat de plecare din Ucraina, transmite Agerpres, citând Reuters.

Misiunea diplomatică americană apreciază că situaţia securităţii din Ucraina este "imprevizibilă din cauza ameninţării crescute a unei acţiuni militare a Rusiei".

Situaţia "se poate deteriora foarte rapid", arată site-ul de internet al ambasadei.

Vladimir Putin respinge avertismentele SUA


În paralel, Preşedinţia Rusiei a respins miercuri ameninţările Statelor Unite privind impunerea de sancţiuni care să îl vizeze personal pe Vladimir Putin, transmite Mediafax.

"Sancţiunile individuale nu vor fi dureroase, ci vor fi distructive din punct de vedere politic.", a afirmat Dmitri Peskov, purtătorul de cuvânt al Kremlinului.

Marţi seară, preşedintele SUA, Joseph Biden, afirmase că nu exclude posibilitatea de a impune sancţiuni care să îl vizeze personal pe Vladimir Putin în cazul unui atac rus asupra Ucrainei.

UE ar urma să renunțe la GAZUL rusesc, dacă Putin invadează Ucraina. ”Planul nostru este pregătit"

Uniunea Europeană ar fi negociat în secret o serie sancțiuni fără precedent cu care să lovească Rusia dacă președintele acesteia, Vladimir Putin, decide să invadeze Ucraina.

Lista de sancțiuni ar fi fost creată în secret și că urmau să fie adoptate aproape imediat și în deplin acord cu Washington și Londra în eventualitatea atacului. Pedeapsa, potrivit unor surse citate de El Pais, ar varia de la suspendarea oricărui tip de cooperare economică cu Moscova până la o tăiere drastică a relațiilor comerciale, inclusiv importul de petrol și gaze rusești. Lovitura așteptată este de o asemenea amploare încât, potrivit acelorași surse, Bruxelles-ul a pregătit și planuri de urgență pentru a atenua pagubele pe care, inevitabil, le-ar suferi și economia europeană.

Printre măsurile luate în considerare se numără închiderea completă a piețelor europene de capital pentru companiile și instituțiile financiare ruse și restricțiile privind exportul de materiale sau servicii esențiale pentru sectoare cheie ale economiei ruse, precum energia, mineritul sau industria grea. Vezi mai mult AICI.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel