EXCLUSIV  Ambasadorul Rusiei, împuşcat în Ankara. Chirieac, despre cel mai important aspect după atac

Ambasadorul Rusiei în Turcia, Andrei Karlov, a fost împuşcat luni, în timp ce participa la o expoziţie, în oraşul Ankara. Ambasadorul a decedat la spital din cauza rănilor suferite, anunţă surse citate de agenţiile de presă ruse.

Analistul politic Bogdan Chirieac a explicat că evenimentul de la Ankara nu va fi un nou Sarajevo.

"Atentatul de la Ankara nu va fi un nou Sarajevo. În 1914, atentatul de la Sarajevo a constituit pretextul pentru izbucnirea Primului Război Mondial. Nu cred că va fi cazul de așa ceva în urma atentatului îngrozitor de la Ankara în care a fost ucis ambasadorul Rusiei. Interesele dintre Rusia și Turcia sunt atât de puternice încât Moscova a trecut inclusiv peste doborârea avionului de luptă rusesc care încălcase frontiera aeriană a Turciei pentru numai 16 secunde. Circumstanțele atentatului sunt neclare. Nu știm dacă atacatorul este un sirian revoltat sau este ISIS sau este cineva din serviciile de securitate turcești, important este însă că nu va fi un război între Rusia și Turcia.

La ora când publicăm aceste rânduri, încă nu am avut o reacție oficială a lui Vladimir Putin. Acesta încă se consulta cu serviciile sale de securitate și cu diplomații de la Ministerul de Externe", a spus Bogdan Chirieac pentru DC News.

[citeste si]

Andrei Karlov a fost împușcat în spate de un individ înarmat în timp ce ținea un discurs la deschiderea unei expoziții de fotografie, transmit agențiile de presă internaționale. După ce l-a împușcat pe ambasador, atacatorul a strigat "Allah e mare! Nu uitați de Siria, nu uitați de Aleppo!".

Bărbatul a fost împușcat de către forțele de ordine turce după un schimb de focuri de câteva minute, conform agenției Anadolu. În timpul atacului au fost rănite mai multe persoane.

Acest eveniment a avut loc în ajunul vizitei ministrului de externe al Turciei, Mevlut Cavusoglu, la Moscova, pentru consultări cu omologii săi rus și iranian cu privire la Siria.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel