Ambasadorul rus la Washington: Rusia nu vrea confruntare cu SUA

Foto cu caracter ilustrativ: Pexels
Foto cu caracter ilustrativ: Pexels

Rusia nu dorește nicio confruntare cu SUA, a spus ambasadorul rus la Washington, după ce o dronă americană a fost doborâtă în Marea Neagră.

Anatoly Antonov, ambasadorul Rusiei în SUA,  a spus că a avut o „conversație constructivă” cu secretarul adjunct de stat pentru Europa, Karen Donfried, după ce a fost convocat, potrivit Sky News.

Întâlnirea a succedat unei declarații a Pentagonului în care se spunea că un avion rusesc a încercat de mai multe ori să toarne combustibil pe o dronă americană în spațiul aerian internațional înainte de a-i afecta elicea, forțând-o să se prăbușească în Marea Neagră. Incidentul a fost negat ulterior de Rusia.

„Nu dorim nicio confruntare între SUA și Federația Rusă. Suntem în favoarea unor relații pragmatice în interesul poporului SUA și al Federației Ruse“, a spus domnul Antonov.

„Ne-am schimbat observațiile cu privire la această problemă, deoarece avem unele diferențe în ceea ce s-a întâmplat astăzi“, a mai spus ambasadorul.

El a adăugat: „Mi se pare că a fost o conversație constructivă pe această temă. I-am auzit remarcile, sper că a înțeles ceea ce am menționat“.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel