Urmărește emisiunea live


Ambasadorul Moldovei la Moscova, luat la rost de Kremlin, în legătură cu protestul din apropierea Ambasadei Rusiei la Chișinău

Ambasadorul Moldovei la Moscova, luat la rost de Kremlin, în legătură cu protestul din apropierea Ambasadei Rusiei la Chișinău / Foto: Facebook МИД России
Ambasadorul Moldovei la Moscova, luat la rost de Kremlin, în legătură cu protestul din apropierea Ambasadei Rusiei la Chișinău / Foto: Facebook МИД России

Rusia a trimis o notă de protest ambasadorului Moldovei la Moscova în legătură cu protestul din apropierea Ambasadei Rusiei la Chișinău.

Ambasadorul Republicii Moldova la Moscova, Lilian Darius, a fost chemat vineri la Ministerul de Externe al Rusiei, unde a primit o notă de protest în legătură cu acţiunea din apropierea Ambasadei Rusiei la Chişinău, a anunțat Ministerul de Externe al Rusiei, scrie Interfax.

„Pe 25 martie, ambasadorul Republicii Moldova în Federația Rusă, Lilian Darii, a fost chemat la Ministerul de Externe al Rusiei. A fost făcut un puternic protest din partea Rusiei în legătură cu acțiunea urâtă din apropierea Ambasadei Rusiei la Chișinău din 24 martie a acestui an, participanții cărora au demonstrat sloganuri insultătoare și au întreprins acțiuni inacceptabile", se spune într-un mesaj publicat pe site-ul departamentului diplomatic rus.

Rusia invocă Convenția de la Viena

Ministerul rus de Externe a reamintit că „conform Convenției de la Viena privind relațiile diplomatice din 1961, statul gazdă este obligat să prevină încălcarea păcii misiunii diplomatice sau insultarea demnității acesteia”.

„A fost adresată o cerere urgentă părții moldovenești de a îndeplini obligațiile internaționale și de a lua măsurile corespunzătoare pentru a preveni repetarea unor astfel de acțiuni”, subliniază mesajul.

Protestul de lângă ambasada Rusiei la Chișinău a fost desfășurat ieri, 24 martie.

Rușii din Republica Moldova, speriați că țara va avea soarta Ucrainei, după o postare a Ambasadei Moscovei la Chișinău. Val de reacții: V-ați pierdut mințile?

Reamintim, că anterior Ambasada Federației Ruse în Republica Moldova și-a îndemnat cetățenii, aflați pe teritoriul Republicii Moldova, să contacteze misiunea diplomatică în cazul în care sunt discriminați, printr-un mesaj public.

„În legătură cu tot mai multe cazuri de discriminare pe motive naționale, lingvistice, culturale, religioase și de altă natură, precum și săvârșirea de fapte cu caracter violent sau acțiuni care amenință viața și sănătatea, puteți contacta adresa de e-mail a Ambasadei sos. [email protected]. Cererea trebuie să includă informațiile de contact ale solicitantului. Toate cererile vor fi luate în considerare conform ordinii stabilite”, se arată în anunțul Ambasadei Rusiei la Chișinău, postat pe Facebook. Vezi mai mult AICI.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel