EXCLUSIV  Ambasador rus împușcat. De ce nu se vede sânge pe înregistrări. Concluzie atroce

Mai multe camere video au surprins scena asasinării ambasadorului rus la Ankara, la un vernisaj de artă din capitala Turciei. În nicio imagine nu se vede sânge, deși opt din cele 11 gloanțe trase l-au rănit pe ambasador, iar înregistrările acoperă zeci de secunde după momentul în care se prăbușește la podea.

Criminalistul Mihai Untaru a explicat pentru DCNews aparentul paradox din clipurile cu înregistrarea atentatului. Ambasadorul Rusiei în Turcia, Andrei Karlov, a fost împușcat de un polițist în timp ce susținea un discurs la o galerie de artă din Ankara.

”Într-adevăr, în imaginile surprinse la momentul atacului nu se văd nici urmele de ieșire ale gloanțelor, nici sânge pe podea, ne-a declarat comisarul șef Mihai Untaru. Cea mai probabilă explicație este totodată dovada că atentatorul și-a plănuit cu atenție crima, iar intenția sa a fost uciderea ambasadorului. A vrut ca victima să nu aibă nicio șansă de supraviețuire. Pentru aceasta a folosit cartușe speciale, cu cap despicat, nu gloanțe obișnuite. Din câte se observă a folosit un pistol Glock, trăgând 11 focuri. Din informațiile accesibile presei, opt l-au atins pe ambasador. Pe imagini, gloanțele, care au intrat prin spatele victimei, nu se văd ieșind din corp. Ar fi fost vizibile găurile de ieșire, care ar fi rupt vesta, ar fi pătat de sânge haina etc. La intrare, glonțul nu determină revărsarea unui șuvoi de sânge, dacă nu lovește o arteră, producând o hemoragie externă, cum se întâmplă când sunt atinse artere de la braț sau picior. Glonțul cu cap despicat a înflorit, cum se spune, în corpul victimei, zdrobind organele și producând o hemoragie internă, care a și fost fatală. Nu a produs sângerare în exterior, ci hemoragii interne masive, de aceea imaginea diferă de cea din filme, de aceea nu apare sânge în imaginile surprinse în interiorul centrului de artă”.

(w670)

Planificarea crimei, la detaliu 

”În imaginile din exterior, când este ciuruit atentatorul, se pot observa urmele gloanțelor, pentru că forțele de ordine au folosit gloanțe obișnuite, care trec prin corp, având o gaură de intrare și alta de ieșire. Acestea sunt menite să rănească, să incapaciteze, nu să ucidă. Dacă vă amintiți, a fost și la noi o tentativă de crimă, când ucigașii plătiți au tras cu AKM-ul, zeci de gloanțe, iar victima, un tânăr confundat, a scăpat. Pentru că gloanțele obișnuite, trase dintr-o armă cu forță penetrantă mare au trecut prin corpul victimei, nu au atins vreun vas de sânge important, nu au generat distrugeri masive de organe, așa că omul a putut fi salvat.

În cazul amabsadorului rus din Ankara, atentatorul și-a pregătit în detaliu crima. Din câte înțeleg, era un agent al forțelor de ordine, care putea oricând să îl atace pe ambasador și să încerce să scape. Nu asta a fost intenția sa. El a așteptat un moment de mare expunere publică, apoi a așteptat momentul când ambasadorul vorbea și era filmat, nu a avut intenția să scape, ci să intre în atenția publicului, printr-un gest intens mediatizat, ulterior”, a spus comisarul șef Mihai Untaru.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel