Ambasador român, la bordul unui elicopter prăbușit. Bogdan Chirieac: Din nefericire, atentatele rămân la ordinea zilei

FOTO: tribune.com.pk
FOTO: tribune.com.pk

Un elicopter militar MI-17, la bordul căruia se afla și ambasadorul României în Pakistan, s-a prăbușit în nord-estul Pakistanului. Primele informații arată că șase persoane și-au pierdut viața. 

UPDATE: Avionul a fost doborât de talibani, din greșeală. Ei au revendicat atacul print-un mail trimis unui post de radio și au explicat că alt elicopter era vizat de atac, cel în care se afla premierul pakistanez Nawaz Sharif.

La bordul elicopterului erau 17 persoane, 6 pakistanezi și 11 cetățeni străini. Ministerul Afacerilor Externe (MAE) a precizat că a reușit să-l contacteze pe ambasadorul român în Pakistan, Emilian Ion, și că este în afara oricărui pericol, el fiind doar zgăriat la o mână. 

Purtătorul de cuvânt al armatei, general maiorul Asim Bajwa, a scris, pe Twitter, că cei doi piloți au murit, la fel și ambasadorii Norvegiei și Filipinelor, dar și soțiile ambasadorilor din Indonezia și Malaezia. Ambasadorul Olandei și cel al Poloniei sunt răniți. 

(w670)

Analistul politic Bogdan Chirieac a spus, la Antena 3, întrebat fiind dacă este de părere că a fost doar un accident: "În Pakistan, din nefericire, atentatele rămân la ordinea zilei, dar ținând seama că s-a prăbușit peste o școală, s-ar putea să fie o eroare de pilotaj sau o defecțiune tehnică, deci nu a fost doborât în zbor sau n-a avut o bombă la bord. Mai degrabă, este vorba despre o eroare umană sau o defecțiune tehnică". 

Elicopterul era de tip MI-17. "Sunt elicoptere rusești, militare, mari, pot avea în jur de 30 de persoane la bord. Sunt elicoptere foarte robuste, însă probabil că era fabricat mai demult. MI-17 este un elicopter fabricat în fosta Uniune Sovietică. Probabil că și rușii au continuat să-l fabrice, nu știu dacă mai este pe linia de fabricație în acest moment", a spus Bogdan Chirieac. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel