Ambasada Japoniei: Vinovate de tragedia studentei ucise sunt gazdele. Vezi la cine se referă

Yurika_MASUMO
Yurika_MASUMO

Asasinarea studentei,  preluată de un ”combinator” de pe aeroportul Henri Coandă și ucisă într-o pădure din Corbeanca, a determinat reacții dure din partea Japoniei. Ambasada Japoniei la Bucureşti a solicitat autorităţilor române îmbunătăţirea condiţiilor de pe aeroporturile din România, astfel încât turiştii veniţi pentru prima dată în ţară să le poată folosi în siguranţă.

[caption id="attachment_226820" align="alignnone" width="640"] Yurika Masumo. Foto: PRO TV[/caption]

Japonezii cer autorităților să ia măsuri astfel încât un incident similar să nu se mai poată repeta.

Ambasada Japoniei susține că uciderea tinerei Yurika Masumo, în vârstă de 20 de ani,  reprezintă "un incident extrem de regretabil, o crimă violentă lipsită de suflet".

Totodată, Ambasada menţionează responsabilitatea instituțiilor românești care au invitat-o pe tânără să predea engleza în România, care ar fi trebuit să ia toate măsurile ca ”oaspeții japonezi să fie primiți în siguranță”.

Mai precis, ambasada învinovățește asociaţia de studenţi din Craiova care nu a mers să o întâmpine pe tânara japoneză la aeroport, deşi aceasta solicitase de mai multe ori acest lucru în mesajele sale. Asociația e învinuită de neglijență.

"Am mulţi prieteni români şi ştiu cât de primitor poate fi poporul român. Din nefericire, în acest caz organizaţia gazdă a studenţilor din Craiova nu a mers să o întâmpine pe tânăra venită pentru prima dată în România. Fiind îngrijorată, ea a cerut explicit în mesajele ei să fie aşteptată la aeroport, dar aceştia i-au dat doar nişte indicaţii vagi despre cum să ajungă cu un tren de noapte în Craiova. Din păcate, această neglijenţă a avut urmări extrem de tragice", a afirmat Yoshikiro Katayama, potrivit poziţiei transmise de Ambasadă.

Taxiurile din zona Aeroportului "Henri Coandă" sunt de ani de zile controlate de grupuri de interese , tolerate de autorități. În 2011, au fost schimburi de focuri, în urma unui incident între grupările de taximetriști. Turiștii sunt asaltați de ”combinatori”, persoane care se oferă drept cărăuși, având comision de la taximetriști.

După tragedia căreia i-a căzut victimă turista japoneză, Poliția a controlat aparatele de taxat. Au fost efectuate de echipaje din Direcţia Poliţiei Rutiere, Poliţia Transporturi, Autoritatea Rutieră Română (ARR), Registrul Auto Român (RAR), Inspectoratul de Poliţie al Judeţului (IPJ) Ilfov şi Protecţia Consumatorului.

Din păcate, Ambasada Japoniei nu menționează și o altă instituție vinovată de tragedie. Parchetul avea în lucru mai multe cazuri de viol și tâlhărie care îl implicau pe suspect, dar nu a cerut arestarea preventivă și nu a dispus efectuarea unor probe ADN, nici măcar atunci când una dintre victime s-a arătat dispusă să plătească taxa la IML.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel