Ambasada Coreei de Sud își va relua activitatea la Kiev

Ambasada Coreei de Sud își va relua activitatea la Kiev / Foto: Pixabay, de 한국어
Ambasada Coreei de Sud își va relua activitatea la Kiev / Foto: Pixabay, de 한국어

Ambasada Coreei de Sud a anunțat că își va relua activitatea la Kiev.

Ambasadorul sud-coreean în Ucraina, Kim Hyun-tae, și unii membri ai misiunii diplomatice s-au întors la muncă la Kiev, a informat luni Yonhap, citând Ministerul de Externe sud-coreean, scrie Interfax.

„Ei plănuiesc să îndeplinească sarcini diplomatice și să protejeze cetățenii Coreei de Sud în strânsă cooperare cu guvernul Ucrainei”, citează agenția fragmente din comunicatul Ministerului de Externe.

La începutul acestui an, ambasada Coreei de Sud a fost retrasă de la Kiev la Cernăuți. Un alt birou provizoriu a fost deschis în România. Personalul ambasadei, care rămâne acolo, va reveni treptat la muncă la Kiev, în funcție de situația de securitate din oraș.

Ambasadele a peste 20 de țări și-au reluat deja activitatea la Kiev, notează Ministerul de Externe sud-coreean.

Coreea de Sud ar fi trimis Ucrainei un ajutor de peste 1 milion de dolari

Coreea de Sud intenționează să ofere Ucrainei un ajutor de 2 miliarde de woni (1,6 milioane de dolari) în luna aprilie, relata Yonhap în urmă cu câteva săptămâni, citând o sursă familiarizată cu acest subiect.

Potrivit acestuia, Seulul se pregătea să înceapă să trimită în Ucraina articole precum veste antiglonț, căști, rechizite medicale și alimente gata de consumat încă de săptămâna viitoare.

Coreea de Sud intenționa să introducă treptat un nou ajutor pentru zborurile civile către Europa până la sfârșitul lunii aprilie. Seulul a trimis deja 1 miliard de woni în ajutor Kievului în luna martie. În ciuda solicitărilor Kievului pentru furnizarea de arme, Seul insistă că există „limitări” în ceea ce privește trimiterea de arme în Ucraina. Vezi mai mult AICI.

Ambasada SUA din Ucraina speră să revină la Kiev până la sfârșitul lui mai

Ambasada SUA speră să se întoarcă la Kiev până la sfârşitul lui mai dacă situaţia o va permite, a anunţat luni însărcinatul cu afaceri american la Kiev, relatează Reuters. Diplomaţii americani au plecat din ambasada de la Kiev cu aproape două săptămâni înainte de declanşarea invaziei ruse din Ucraina pe 24 februarie, mutând unele servicii în oraşul Lvov din vestul ţării pentru ca în cele din urmă să transfere întreg personalul în Polonia vecină.

"Îi ascultăm pe profesioniştii în domeniul securităţii şi când ne vor spune că putem să ne întoarcem o vom face", a spus Kristina Kvien în cadrul unui briefing de presă.

Unele state occidentale şi-au mutat deja ambasadele înapoi la Kiev în contextul în care principalul front din Ucraina s-a mutat din apropierea capitalei în estul şi sudul ţării, scrie Agerpres.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play
DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel