EXCLUSIV  Ambarcațiunile în deltă. Val Vâlcu, episod neștiut cu Radu Mazăre: A făcut ACCIDENT

În Delta Dunării, ambarcațiunile de mare viteză ar putea fi fi interzise, conform unui proiect de lege elaborat recent. Val Vâlcu a povestit un episod de pe unul din canalele Deltei, în care a fost implicat Radu Mazăre. 

Jurnalistul spune că a asistat la un moment în care Radu Mazăre circula cu mare viteză pe unul din canalele Dunării, la scurt timp având să afle că a fost implicat într-un accident. 

"În timp ce eram pe mal, pe unul dintre canale, a trecut Radu Mazăre cu o barcă de mare viteză împroșcând în stânga și în dreapta: suge apa de sub undiție, rupe undițele pescarilor, taie năvoadele profesioniștilor și dispare în trombă pe lac. Lumea l-a înjurat și cu asta, basta. A doua zi aflăm că a făcut accident și o fată care era cu el în barcă s-a lovit," a declarat jurnalistul Val Vâlcu.

Totodată, măsura vine să protejeze și ecosistemul fragil al Deltei Dunării. 

"Este o decizie extraordinară. Este de mult așteptată. Pe de-o parte nu este bine că strică mediul, deranjează echilibrul ecosistemului în zonă, îi deranjează pe cei care fac turism de plăcere, nu de viteză și de epatare. Pe de altă parte există posibilitatea să se întâmple accidente mortale. Nu este un caz singular. Totodată, autoritățile pot lupta mult mai ușor cu braconierii care nu pot avea motoare de mare putere, conform noii reglementări. Ideea că nu poți să faci ordine în deltă este una falsă. În SUA, în parcurile naturale îți numără pachetele cu țigări sau biscuiți la intrare, iar când ieși trebuie să le arăți sau să demonstrezi că nu le-ai consumat, astfel încât autoritățile să fie sigure ca nu le-ai aruncat," a mai spus Vâlcu. 

Ce prevede noua lege 

Potrivit proiectului de hotărâre de Guvern publicat pe site-ul Administraţiei RBDD, în zonele în care vitezele de circulaţie a ambarcaţiunilor erau limitate la 5 kilometri pe oră, 15 kilometri pe oră şi 40 de kilometri pe oră se va putea circula cu ambarcaţiuni care au motoare cu o capacitate maximă de 10 cai putere, 40 cai putere, respectiv 100 cai putere. 

'Noi nu interzicem circulaţia ambarcaţiunilor care au motoare de peste 100 cai putere. Dacă proiectul de hotărâre va intra în vigoare, ambarcaţiunile vor putea circula în zonele cu interdicţii cu ajutorul motoarelor auxiliare cu puteri mici', a declarat luni, guvernatorul RBDD, Mălin Muşetescu. 

El a mai spus că modificarea Regulamentului privind accesul şi circulaţia ambarcaţiunilor pe canalele şi lacurile interioare din RBDD este necesară în contextul tendinţei de creştere a traficului şi puterilor motoarelor ambarcaţiunilor în Deltă. 

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel