Alpinisti dispăruți Retezat. Au fost găsiți

Cei doi alpinişti din Craiova, care au fost daţi dispăruţi în Retezat în cursul zilei de sâmbătă, au fost găsiţi luni după amiază în zona barajului Gura Apelor, din acelaşi masiv muntos, a informat purtătorul de cuvânt al Jandarmeriei Hunedoara, Nicolae Răducu. 

Potrivit acestuia, starea de sănătate a celor doi este una relativ bună însă se va face o evaluare a acestora în următoarele ore. 

Trei echipe de salvatori au plecat luni dimineaţa înspre vârful Bucura (2.433 m), din Masivul Retezat, pe trasee diferite, în căutarea celor doi alpinişti din Craiova despre care nu se mai ştia nimic de sâmbătă, după ce aceştia au părăsit Refugiul Genţiana spunând că vor să se caţere în zona cunoscută cu numele de "Pereţii Bucurei". 

Cei doi alpinişti din Craiova au venit, la sfârşitul săptămânii trecute, la Refugiul Genţiana din Retezat împreună cu un grup de prieteni. Ei au anunţat sâmbătă că pleacă spre un traseu omologat de căţărare din apropierea vârfului Bucura, de unde nu s-au mai întors. Colegii lor au încercat să-i găsească, fără succes, după care au cerut ajutor Salvamontului. 

Salvatorii nu au putut comunica prin telefon cu cei doi turişti pentru că aceştia şi-au lăsat telefoanele mobile la Refugiul Genţiana atunci când au plecat pe traseu, relatează Agerpres.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel