Alina Gorghiu, despre prioritățile în negocierile pentru formarea noului Guvern: Nu ne interesează oameni și funcții, ci doar ceea ce putem livra

Sursă foto: Facebook Alina Gorghiu
Sursă foto: Facebook Alina Gorghiu

Alina Gorghiu a vorbit despre negocierile privitoare la formarea unui nou Guvern.

Senatorul Alina Gorghiu a transmis un mesaj pe pagina de Facebook unde a punctat principalele teme de discuția pe care Partidul Național Liberal le va avea în negocierile privind formarea unui nou Guvern:

„Decizia PNL pentru negocierile privind viitorul guvern va fi luată în BPN. Prioritățile rămân salvarea vieților românilor și menținerea ritmului de creștere economică.

PNL nu renunță la misiunea asumată în programul de guvernare, de a reforma România. Nu vor fi în programul de guvernare propuneri populiste, imposibil de pus în practică în condițiile actuale. Cei care doresc să vină, alături de noi, la guvernare, să aibă în vedere că:

- PNL nu dorește să se pună în pericol stabilitatea economică, trebuie continuată strategia fiscal-bugetară actuală și este exclus să introducem impozite și taxe noi;

- PNRR trebuie să rămână așa cum a fost aprobat;                                                            

- Planul Național de Investiții ”Anghel Saligny” trebuie să fie implementat pentru că există deja solicitări de la primari din toate partidele politice;

- referitor la Justiție, nu avem voie să facem pași înapoi. Viitoarea coaliție trebuie să închidă MCV;

- mergem înainte cu reforma pensiilor, a salarizării și a administrației publice;

- ne interesează ceea ce putem livra pentru populație, programul de guvernare, obiectivele, NU oameni și funcții.

#GuvernareResponsabila“, a scris Alina Gorghiu pe Facebook.

Ce negociază PNL și PSD? Justiția sigur NU! Rareș Bogdan, veste pentru UDMR

Rareș Bogdan, prim-vicepreședinte al PNL, a făcut o serie de declarații la intrarea în sediul PNL. 

”Vom lua decizia corectă pentru România și pentru PNL” a spus Rareș Bogdan, într-o declarație de presă de la sediul PNL, adăugând că va fi decizia corectă în primul rând pentru România, pentru a încheia criza politică. ”Deja oamenii sunt exasperați și sunt chestiuni vitale ce țin de criza energetică și de implementarea PNRR”, a continuat Rareș Bogdan. 

”Noi ținem deschise negocierile cu cele două forțe politice, alături de care putem forma majorități, aritmetica este însă extrem de dură și de clară. Noi avem 114 parlamentari, din 134 cu care am intrat pe listă. Cei din USR au 80 de parlamentari, cei din UDMR 30. Deci mai avem nevoie, pentru constituirea unei majorități, de 9 parlamentari care vin din grupul minorităților naționale sau din partea neafiliaților sau din cei care au plecat alături de Ludovic Orban (citește continuarea AICI). 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel