Alina Gorghiu cere demisia lui Tudorel Toader: E obligatorie

Alina Gorghiu (PNL): Îi cer public lui Dorneanu să aştepte avizul Comisiei de la Veneţia
Alina Gorghiu (PNL): Îi cer public lui Dorneanu să aştepte avizul Comisiei de la Veneţia

Alina Gorghiu, senator PNL de Timiș, cere demisia  lui  Tudorel Toader, acuzând că acesta fie nu cunoaște că reglementările GRECO sunt obligatorii, fie că "este de rea-credință și dezinformează".

Alina Gorghu solicită demisia  în contextul în care, la doar o zi după audierea ministrului Toader în plenul Senatului cu privire la raportul GRECO, organismul Consiliului Europei transmite că recomandările pentru România sunt obligatorii. Senatorul PNL îl taxează aspru pe ministrul Tudorel Toader pentru explicațiile oferite, miercuri, la "Ora Guvernului" în Senat.

"Nu a răspuns la niciuna dintre întrebările adresate de PNL, nici prin DA, nici prin NU și DELOC. Ieri a spus un singur lucru, că refuză expertiza internațională, că nu va aștepta avizul Comisiei de la Veneția, că nu pune în aplicare recomandările GRECO pentru că nu sunt obligatorii", a declarat Alina Gorghiu, joi, în conferința de presă organizată la Timișoara.

Citeste si: Legile Justiției. Alina Gorghiu apelează la Comisia de Monitorizare

În opinia acesteia, ministrul Justiției dovedește că nu respectă profesionalismul experților internaționali și afișează o atitudine similară cu cea a deputatului PSD Florin Iordache "care spunea că este opțional avizul Comisiei de la Veneția", motiv pentru care îi solicită demisia.

"Este limpede un singur lucru, că dl Toader fie nu cunoaște reglementările GRECO și prevederile care sunt obligatorii față de toate statele membre GRECO, fie este de rea-credință și dezinformează Senatul României și cetățenii României, motiv pentru care prima solicitare pe care o fac astăzi, în numele PNL, este aceea ca dl Toader să-și dea demisia din fruntea ministerului.

[citeste si]

Nu vreau să văd cum ne facem de mirul lumii în fața Europei, în fața Consiliului Europei și în fața experților internaționali spunând de la nivel de ministru, care numai de legile justiției și de implementarea recomandărilor GRECO nu se ocupă, ci de obsesia sa pentru președinte și pentru revocarea șefului DNA. (...) Îi aștept de urgență demisia d-lui Toader", a adăugat Alina Gorghiu.

Grupul GRECO a răspuns unei solicitări Realitatea TV, precizând: "Regulile noastre sunt clare: membrii GRECO trebuie să se supună recomandărilor din raportul de evaluare și să le implementeze în totalitate, în termenul stabilit de GRECO. România nu e o excepție".

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel