Urmărește emisiunea live


RAPORT GRECO. Tăriceanu, discurs EXPLOZIV în Senat

Călin Popescu-Tăriceanu, mesaj pentru partenerii din UE: Să se informeze complet şi direct
Călin Popescu-Tăriceanu, mesaj pentru partenerii din UE: Să se informeze complet şi direct

RAPORT GRECO. Călin Popescu Tăriceanu a luat cuvântul în plenul Senatului, la „Ora Guvernului”, cu privire la raportul GRECO.

RAPORT GRECO. "Campania împotriva corupției s-a transformat într-un instrument politic", a zis Tăriceanu în Senat.

RAPORT GRECO

"Au fost peste 600 de condamnări pe an, deci producția la hectar este îndeplinită. Problema este, însă, că în societate perceția în legătură cu nivelul corupției a rămas la fel. Această campanie a eșuat. Ne punem întrebarea de ce? Lupta împotriva corupției s-a transformat într-o campanie folosită împotriva adversarilor politici. Este o campanie organizată, la fel cum se organiza și în anii '50 lupta împotriva chiaburilor", a subliniat Călin Popescu Tăriceanu la „Ora Guvernului".

RAPORT GRECO

"Stimați colegi, protocoalele dintre SRI și DNA nu vă preocupă? Protocoalele dintre SRI și CSM vi se par normale? Acestea sunt trăsăturile statului de drept? Drepturile și libertățile individuale vi se par că sunt o valoare care trebuie apărată sau neglijată? Haideți să continuăm lupta împotriva corupției așa cum a fost ea pornită", a mai spus Tăriceanu. 

VEZI ȘI: RAPORT GRECO. Toader, atac dur

Declarațiile lui Toader

"Raportul GRECO este unul de orientare facultativă", a declarat miercuri ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, în plenul Senatului, exprimându-şi speranţa că acest raport este opera exclusivă a experţilor GRECO, fără eventuale contribuţii venite din spaţiul naţional.

"Aceste preocupări din raportul GRECO se suprapun peste ceea ce, spre exemplu, Curtea Constituţională a stabilit. CCR a stabilit că înfiinţarea Secţiei speciale este în raport cu Constituţia, raportul cred că este unul de orientare facultativă, stabileşte standardele europene, dar raportorul GRECO, expertul GRECO, în mod categoric, nu poate să treacă peste voinţa legiuitorului naţional, voinţă verificată de către Curtea Constituţională, care stabileşte că reglementarea este în acord cu Constituţia", a precizat Toader, în plenul Senatului, prezent la 'Ora Guvernului', la dezbaterea politică solicitată de grupul parlamentar PNL, având ca temă "Implicaţiile raportului GRECO asupra imaginii justiţiei în România". 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel