Alina Gorghiu anunță măsuri în Parlament în cazul polițistului de la Rutieră

Co-președintele PNL Alina Gorghiu a anunțat, sâmbătă, că va propune grupurilor parlamentare ale liberalilor o discuție privitoare la toate pârghiile legislative existente pentru ”a aduce lumină” în cazul motociclistului decedat în urma unui accident suferit când se afla în coloana oficială a ministrului de interne.

”Am decis să propunem grupurilor parlamentare, luni, să facem o discuție privitoare la toate pârghiile parlamentare pe care le avem la îndemână pentru a aduce lumină în această situație, vorbim de mijloace parlamentare - o moțiune simplă împotriva ministrului de Interne, o anchetă parlamentară, o comisie parlamentară, interpelări și orice alt mijloc parlamentar care va reuși să lămurească o situație pe care dl ministru avea obligația s-o fi lămurit. Nu a făcut-o, iar noi, ca opoziție, punem interesul public înaintea oricărui interes politic”, a declarat Alina Gorghiu, într-o conferință de presă susținută la Buzău.

[citeste si]

Liderul liberal a catalogat ca ”inacceptabilă” lipsa de transparență în acest caz.

”Tocmai că este vorba de pierderea unei vieți omenești, lipsa de transparența este inacceptabilă. Sunt două chestiuni care sunt extreme de grave: o dată - că se distruge credibilitatea instituțiilor, Ministerul de Interne, care este o instituție a cărei credibilitate trebuie apărată de orice, inclusiv de ministru, și, în al doilea rând, cred că se refuză o explicație sau o reparație morală familiei care merită toate explicațiile despre cum s-a întâmplat”, a spus Alina Gorghiu.

Potrivit acesteia, ”demisia este în continuare un gest necesar și, dacă această demisie nu va veni, se impune demiterea ministrului de interne de către prim-ministrul Victor Ponta”.

Declarațiile Alinei Gorghiu au venit în aceeași zi în care, în Capitală, a avut loc un miting în memoria poliţistului Bogdan Gigină, organizat de bikerii care ştiu cât de greu este să mergi pe două roţi printr-un Bucureşti plin de gropi periculoase. Aceștia i-au adus astfel un omagiu motociclistul de la Poliţia Rutieră care a murit marţi seara. 

Motocicliștii au trecut pe la sediul Poliției Rutiere, la cel al Ministerului Afacerilor Interne, la locul accidentului și la mormântul lui Bogdan Gigină.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel