Alina Gorghiu: Impozitarea profesiilor liberale reprezintă o crimă făcută în mod deliberat de Guvern

Copreședintele PNL, Alina Gorghiu, solicită Guvernului și premierului Victor Ponta să renunțe la actul normativ de impozitare a profesiilor liberale.

"Am văzut cu îngrijorare în ultimele zile că există intenția lui Ponta și a Guvernului de a modifica regimul profesiilor liberale din România. Nu am făcut un calcul și nu știu exact câți avocați, medici, notari, arhitecți, consultanți fiscali și alte categorii de profesii liberale sunt în România, dar înțeleg că se depășește un milion. A reconsidera activitățile independente, a reconsidera profesiile liberale și a le trece în categoria activităților dependente, ca dependente de lege, din punctul meu de vedere, reprezintă o crimă pe care Guvernul Ponta o face în mod deliberat. De ce face acest lucru? Pentru că a văzut că măsurile de relasare fiscală, de pseudo-relaxare fiscală nu își vor produce roadele și atunci trebuie să găsească o categorie foarte mare de oameni din România cărora să le genereze impozit suplimentar", a declarat Alina Gorghiu, miercuri, cu ocazia unei conferințe de presă.

Liderul liberal a transmis că PNL se opune categoric acestui demers, mai ales că se încearcă impozitarea retroactivă a acestor profesii liberale.

Citește și: Ludovic Orban, replică acidă pentru Victor Ponta: Mi se pare fantasmagoric și arogant...

"Avem semnale că ANAF este pregătită să facă acest lucru. Cam toate profesiile liberale s-au pregătit și au reacționat, dar, din păcate, nu am văzut pasul înapoi făcut de cabinetul Ponta, pe care îl solicit azi și îl solicit până nu va bulversa întregul sistem de profesii liberale din România", a continuat Alina Gorghiu, citată de Agerpres.

Ea a mai afirmat că a primit "zeci, sute de e-mailuri în ultimele două-trei zile, de când s-a anunțat modificarea normelor la Codul Fiscal", subliniind că "se simte siderată că Victor Ponta insistă să sancționeze orice fel de formă de organizare a unei activități socio-profesionale care îi este potrivnică".

"Evident că știm că Ponta nu iubește liberalismul și nici nu am pretenția să iubească liberalismul, însă îi cer azi, cu tot respectul cuvenit instituției premierului, îi cer să renunțe la resentimentul pe care îl are față de profesiile liberale și să renunțe la acest act normativ pe care îl pregătește", a conchis copreședintele PNL.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel