Alina Ghica îi răspunde lui Toni Neacșu: Afirmațiile nu trebuie luate în seamă

Dosar Dragnea. Alina Ghica, decizie CSM
Dosar Dragnea. Alina Ghica, decizie CSM

Fosta șefă a CSM, Alina Ghica, a declarat luni seara, că afirmațiile lui Adrian Neacșu nu ar trebui luate în seamă, pentru că acesta este condamnat pentru corupție.

Fostul membru al Consiliului, Adrian Toni Neacşu, a afirmat că celebra Erata redactată de Curtea Constituțională, cu ajutorul căreaia Traian Băsescu a rămas la putere în urma referendumului de demitere a fost scrisă de conducerea CSM cu implicarea şefei Curţii Supreme şi a şefului DNA de atunci.

CITEȘTE ȘI: Adrian Toni Neacșu, fost judecător CSM: Clovnul a fost trimis la televiziuni

"Afirmații făcute de un fost judecător condamnat definitiv pentru corupție (...) nu cred că trebuie să dezbatem niște subiecte nedovedite și făcute publice. Nu cred că apare numele meu pe vreun act al Curții Constituționale. Eu nu am văzut ca un om care a fost condamnt pentru corupție să mai apară în spațiul public să dezbată subiecte legate de justiție", a declarat Alina Ghica într-o intervenție telefonică în cadrul emisiunii "Ultimul cuvânt", difuzată la B1 TV și moderată de Cătălin Striblea.

"În ceea ce privește modificările la Codul Penal și de Procedură Penală sunt în acord cu modificările Curții Constituționale, reprezintă un mijloc de eludare a controlului judecătorerssc asupra procedurii penale și asupra celorlalte proceduri. Nu vorbim de controlul judecătoresc înainte de legiferare, vorbim de poziția celui care trebuie să dea aviz. După ce o o lege a fost adoptată, noi nu mai comentăm ca magistrați această lege", a mai spus aceasta.

"În funcție de starea de spirit pe care urmează să o am. Aceasta e o chestiune personală, e atac la persoana mea, nu vreau să implic plenul în această dispută", a fost răspunsul Alinei Ghica la întrebarea dacă îl va acționa în instanță pe Adrian Toni Neacșu.

Declarația lui Toni Neacșu

Erata cu ajutorul căreia Traian Băsescu a rămas la putere în urma votului din 29 iulie 2012, când 7,4 milioane de români l-au demis a fost scrisă de conducerea CSM cu implicarea şefei Curţii Supreme şi a şefului DNA de atunci, a declarat Adrian Toni Neacşu, fost membru al CSM.

Dezvăluirea a fost făcută în ediţia de duminică a emisiunii "Sinteza Zilei", de fostul membru al Consiliului, Adrian Toni Neacşu.

CITEȘTE ȘI: Traian Băsescu, în vila din Gogol 2, de la 1 iunie. Ana Birchall: Dacă nu-i convine, să facă un credit, să-și cumpere casă

Acesta susţine că în procesul de redactare a eratei care a fost apoi preluată de Curtea Constituţională, au fost implicaţi fosta şefă a Consiliului, Alina Ghica, vicepreşedintele Oana Schimidt Hăineală, şefa Curţii Supreme, Livia Stanciu şi şeful DNA, Daniel Morar.

De altfel, Neacşu susţine că Traian Băsescu avea la dispoziţie voturile din CSM şi de fiecare dată când a avut nevoie, Consiliul a sărit în apărarea fostului preşedinte al României.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel