ALINA BICA - GHEORGHE STELIAN: Cine este omul care l-a înfundat pe procurorul șef al DIICOT și ce retrocedări a mai făcut

Gheorghe Stelian este cunoscut pentru "tunurile imobiliare" de pe urma cărora şi-a mărit averea cu zeci de milioane de euro, scrie antena3.ro.

În cele mai multe cazuri, Gheorghe Stelian a cumpărat drepturi litigioase la preţuri mici, iar proprietăţile obţinute apoi în instanţă au fost vândute ulterior pentru sume uriașe.

În noiembrie 2005, Gheorghe Stelian, alături de un partener, Doru Nicorici, a cumpărat de la urmaşii industriaşului Tonolla drepturile litigioase pentru mai multe imobile şi terenuri. Printre ele și terenul de pe amplasamentul actual al Circului Globus. Ulterior, în 2006, peste 12.000 de metri pătraţi au fost retrocedaţi de Prefectura Capitalei exact pe terenul Circului Globus. 

Vezi și: Alina Bica, șefa DIICOT, ridicată de pe stradă de DNA pentru retrocedări de 90 de milioane de euro. Filmul evenimentelor



Gheorghe Stelian a trimis imediat Circului Globus o notificare pentru a-şi recupera terenul. Cum răspunsul nu a fost favorabil, Gheorghe Stelian a dat Primăria Capitalei şi Circul în judecată, cerând aproximativ 5 milioane de euro despăgubiri. În iunie 2009, Consiliul General a negociat cu Gheorghe Stelian cumpărarea terenului retrocedat de Prefectură, însă preţul solicitat a fost prea mare - 12 milioane de euro.

Acesta nu a fost singurul teren retrocedat de Prefectură în urma contractului cu familia Tonolla şi Gheorghe Stelian. O suprafaţă de 2.700 mp în Strada Rahmaninov a fost vândută în 2007 Mihaelei Borcea, cu 6,75 milioane euro. Un alt teren de 8.000 mp în Strada Barbu Văcărescu a fost vândut lui Marius Locic pentru 2,1 milioane dolari, iar terenul de 4.790 mp din strada Tony Bulandra nr. 5-13 a fost vândut în 2008 soţilor Violeta şi Daniel Călin pentru 2 milioane euro. Toate actele au fost semnate oficial de Bogdan Tonolla, care habar nu are de aceste contracte, mai scris sursa citată.

Un alt teren, în suprafaţă de 3000 mp, din str. Tony Bulandra 15-19, a fost vândut în acelaşi mod unui alt afacerist cu drepturi litigioase, Alexandru Faur, pentru 600.000 de euro, în 2007.

Citește și: Procurorul General, reacție fulminantă după reținerea Alinei Bica: Cum va fi afectată imaginea DIICOT pe plan extern și cine va conduce Direcția

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel