Alimentele pe care să le consumi neapărat iarna. Te vor ajuta să-ți faci plinul de energie şi de vitamine

Alimentele pe care să le consumi neapărat iarna. Te vor ajuta să-ți faci plinul de energie şi de vitamine / Foto: Pixabay, de svklimkin
Alimentele pe care să le consumi neapărat iarna. Te vor ajuta să-ți faci plinul de energie şi de vitamine / Foto: Pixabay, de svklimkin

În articol găsești o listă de 6 alimente pe care trebuie să le consumi neapărat iarna.

Iarna avem de obicei o alimentație mai săracă în vitamine, așa că uneori este absolut necesar să ne facem plinul de energie şi de vitamine cu mai multe fructe și legume. Mai jos aveți o listă de 6 alimente pe care trebuie neapărat să le consumați iarna dacă vă doriți să fiți sănătoși.

VEZI ȘI: Idei de mic dejun cald și sănătos pentru iarnă

1. Castane. Castanele comestibile, prin conţinutul lor ridicat în potasiu, ajută la reducerea tensiunii arteriale şi combat efectele nocive ale sodiului în exces din farfuriile noastre. În plus, castanele însoţesc cu succes preparatele din carne de pui. Atenție însă, sunt bogate în calorii.

2. Portocale - Sunt perfecte deoarece au un indice glicemic scăzut şi sunt bogate în vitamina C. În plus, portocalele întăresc sistemul imunitar, ne protejează împotriva bolilor cardiovasculare şi previn formarea pietrelor la rinichi.

3. Morcovi - Au un conținut ridicat de carotenoide, care au rol de antioxidanţi.  Morcovii stimulează sistemul imunitar, îmbunătăţesc vederea, previn apariția cancerului şi protejează organismul împotriva bolilor cardiovasculare.

4. Banane -  Sunt foarte bogate în potasiu, care ajută la scăderea tensiunii arteriale. În plus, ele conţin triptofan, pe care organismul îl transformă în serotonină, hormonul bune dispoziţii.

VEZI ȘI: Top 6 alimente pe care le poți mânca înainte de culcare fără a dăuna organismului

5. Rodii - Sunt bogate în antioxidanţi, scad colesterolul şi au proprietăţi benefice în prevenirea unor tipuri de cancer. În plus, sucul de rodie este un puternic antioxidant natural. 

6. Ananas - Conţine bromelina, o enzimă care ajută la digestia proteinelor, distruge celulele canceroase, luptă împotriva bolilor cardiovasculare, reduce inflamaţia şi accelerează vindecarea ţesuturilor.

VEZI ȘI: Opt alimente care nu trebuie consumate, dimineața, pe stomacul gol: provoacă crampe și te vei simți rău

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel