Top 6 alimente pe care le poți mânca înainte de culcare fără a dăuna organismului

 Top 6 alimente pe care le poți mânca înainte de culcare fără a dăuna organismului / Foto: Pixabay, de Tamanna Rumee
Top 6 alimente pe care le poți mânca înainte de culcare fără a dăuna organismului / Foto: Pixabay, de Tamanna Rumee

Află în articol ce alimente poți mânca înainte de somn fără a dăuna organismului.

Părerile nutriționiștilor sunt împărțite. Unii spun că nu este bine să mănânci după ora 18:00, alții că o poți face. Este greu de spus care dintre ei are cu adevărat dreptate, dar cei mai mulți încă tind să creadă că, dacă organismul cere cu adevărat fie "hrănit", atunci cu 2-3 ore înainte de culcare te poți înfrupta, important este să știi cu ce, scrie milkalliance.com.ua. Mai jos topul celor 6 alimente pe care le puteți mânca înainte de somn fără a dăuna organismului.

1. Produse lactate

Chefirul, brânza de vaci fără grăsimi, iaurtul natural sau chefirul sunt salvatorii tăi seara. Toate conțin o proteină ușoară, care este perfect absorbită de organism, se saturează, dar nu o supraîncărcă. Important este ca porția să nu depășească 200-250g. Puteți adăuga o lingură de miere, scorțișoară sau vanilie în laptele acru, acest lucru nu vă va face decât să îmbunătățească efectul. Drept urmare, ești fericit, plin, nu există kilograme în plus și toată lumea este fericită!

2. Lapte cald

Cei mai mulți dintre noi au primit câte un pahar de lapte cald înainte de culcare, în copilărie. Motivele sunt întemeiate: laptele conține un aminoacid numit triptofan, care calmează și ajută la insomnie. Prin urmare, este mai bine să bei puțin lapte noaptea și dimineața să fii plin de putere și energie decât să încerci mai târziu să îți iei o gustare mai puțin sănătoasă.

3 Ouă

Gălbenușul de ou, după cum știți, conține proteine, grăsimi și colesterol, iar albușul este o combinație exclusiv de apă și proteine ​​ușor digerabile într-un raport de 90% până la 10%. Prin urmare, având în vedere compoziția și conținutul caloric al gălbenușului (352 kcal/100g), îți poți permite să mănânci fie 2 ouă întregi, fie mai multe albușuri de ou. Dar rețineți că proteinele se digeră un pic mai greu, așa că nu ar trebui să mănânci ouă chiar înainte de culcare.

4 Grapefruit


Grapefruitul este numit pe bună dreptate cel mai bun fruct pentru pierderea în greutate, deoarece are un indice glicemic scăzut, un conținut destul de scăzut de calorii (35 kcal / 100g), este o sursă de fibre valoroase, o gamă întreagă de vitamine diferite și, de asemenea, conține naringină, care îmbunătățește metabolismul și favorizează descompunerea grăsimii corporale. De asemenea, grapefruitul luptă eficient cu insomnia, așa că a-l mânca înainte de culcare este, fără îndoială, chiar recomandat.

5. Carne de pasăre


Fileurile de curcan și pui sunt cele mai potrivite aici, fiind cele mai dietetice, mai ales fierte. Practic nu conțin carbohidrați, așa că silueta ta nu va avea de suferit. Conțin o mulțime de proteine, vitamine (A, E, grupa B) și minerale. Este mai bine să mănânci carne de pasăre noaptea în cantitate de 100-150, cu legume.

6. Pește


Soiurile de pește cu conținut scăzut de grăsimi (în mare parte alb) sunt ușor de digerat, scad colesterolul rău și îmbogățesc organismul cu iod și fosfor. Cea mai bună opțiune pentru o cină târzie ar fi 100-150 de grame de merluciu, cod sau biban. În cantități mici, vă puteți permite și ton, și creveți, de preferat cu legume cu frunze verzi (spanac, broccoli, salată verde).

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel