EXCLUSIV  Alimente benefice pentru creier și ce trebuie să eviți. Wasim Nazer: Dacă ne depărtam de ele am rezolvat jumătate de problemă / video

Sursa foto: https://www.freepik.com/, @freepik
Sursa foto: https://www.freepik.com/, @freepik

Wasim Nazer, nutriționist, a fost invitat la emisiunea „Pastila de Frumusețe” de pe DC News, DC Medical, Spectacola și DC News TV, unde a vorbit despre alimentele benefice pentru creier. 

În cadrul emisiunii moderate de Andreea Cercel, nutriționistul Wasim Nazer a dezvăluit extrem de multe sfaturi și trucuri importante pentru o viață sănătoasă, dar și pentru o dietă corectă, care să aducă, în final, și rezultatele dorite. Nutriționistul a explicat și care sunt alimentele care oferă multe beneficii pentru creier. 

„Ne puteți oferi câteva alternative de alimente care îmbunătățesc creierul, memoria, concentrarea?”, a întrebat Andreea Cercel.

Mai întâi spun ce nu trebuie să consumăm: alcool – distruge creierul, fumatul – distruge creierul, drogurile. Dacă ne depărtam de ele am rezolvat jumătate de problemă. Gama de top, după părerea mea, este peștele. Somonul conține zinc, vitamina D, omega3. Ele se găsesc foarte rar într-un aliment. Somonul este perfect.

Nuca, care se găsește peste tot în România. Este foarte bună pentru consum, dar tot ce spun trebuie consumat cu moderație, deci nu mâncăm un kilogram de nucă, doar câteva nuci. Orice exagerezi nu e bun.

Uleiul de măsline dacă este ulei sănătos, virgin, presat la rece, este foarte bun să mănânci o linguriță dimineața. Te ajută foarte mult, dar dacă consumi mai mult ulei de măsline te îngrași, deja nu mai devine sănătos. Lingurița poate fi luată pe stomacul gol, dacă pui și puțină lămâie ar fi perfect.

Stafide, susanul, broccoli – trebuie să le includem în meniul zilnic. Semințe de floarea soarelui, dar să nu consumăm mult din ele pentru că tot ce zic eu îngrașă foarte mult, dar aceste grăsimi pe care le conțin aceste alimente ajută foarte mult creierul. La fel și migdalele. Susanul e foarte bun pentru creierul. Ca legume este broccoli, tot ce este verde este bun.

Ficatul este foarte important că noi nu consumăm ficat. Este o sursă bogată în fier.", a spus nutriționistul. 

 

3. -imagine fara descriere- (wasim-nazer_55492000.jpg)

 

Cafea, ceai, sport 

„Cafeaua este foarte bună. Pentru creier e suficientă o cafea, maxim două pe zi. Dacă exagerezi ea nu mai este bună, ci dimpotrivă. Ea te ajută să-ți crească puțin tensiunea, asta înseamnă că o să meargă mai mult sânge în creier și o să fie mult mai oxigenat.

 La fel și cu ceaiul. Dacă consumi moderat e bun, dacă consumi mai mult începe să consume și din vitamina B1 care ne ajută foarte mult pentru creier și dacă consumă din vitamina B1 nu mai e bun.

Sportul ne ajută foarte mult. Ne oxigenează. Este important să faci sport în loc deschis, ideal e să-l facem în timp că degeaba faci când ajungi la 60-70 de ani și încep să apară problemele. Degeaba mai consumi ce am spus că nu mai faci nimic cu ele. Te ajută, dar pe termen scurt.

De aceea e preferabil, mai ales oamenii după 40 de ani, să consume 2-3 nuci pe zi, sau migdale. Ele sunt foarte bune pentru organismul nostru.", a spus Wasim Nazer la emisiunea „Pastila de Frumusețe” de pe DC News, DC Medical, Spectacola și DC News TV.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel