Aliații lui Merkel la guvernare susțin ieșirea Italiei din zona euro

zona.euro
zona.euro

Italia ar trebui să părăsească Klaus-Peter Willsch, un deputat al Uniunii Creștin-Democrate (CDU) recunoscut ca fiind anti-european, a susținut că o țară care are probleme în utilizarea monedei unice ar trebui lăsată să revină la moneda națională. "Dacă vrem să revenim la o coexistență pașnică și respectuoasă în Europa și să luăm în serios dreptul popoarelor să dispună de ele însele, trebuie ieșit din ideologia 'euro-europeană'", a spus Klaus-Peter Willsch. Prin această declarație, anti-europeanul susține ieșirea Italiei din zona euro. Bursele europene a scăzut în această săptămână, pe fondul incertitudinilor politice legate de alegerile de duminică și luni. Niciun partid nu are o majoritate clară, iar formarea unei coaliții guvernamentale pare extrem de incertă. Scăderile înregistrate la burse au avut efect asupra întregii zone euro.

Aripa eurosceptică a Partidului Liberal Democratic (FDP), aliat al cancelarului Merkel la guvernare, este de partea ieșirii Italiei din zona euro.

"Dacă euro vrea să supraviețuiască, trebuie să devină o monedă care respiră. Membrii care nu reușesc sau nu vor să fie performanți din punct de vedere economic trebuie să poată ieși din acest club monetar", a spus liderul liberalilor anti-europeni, Frank Schoeffler.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel