Aliații lui Merkel la guvernare susțin ieșirea Italiei din zona euro

zona.euro
zona.euro

Italia ar trebui să părăsească Klaus-Peter Willsch, un deputat al Uniunii Creștin-Democrate (CDU) recunoscut ca fiind anti-european, a susținut că o țară care are probleme în utilizarea monedei unice ar trebui lăsată să revină la moneda națională. "Dacă vrem să revenim la o coexistență pașnică și respectuoasă în Europa și să luăm în serios dreptul popoarelor să dispună de ele însele, trebuie ieșit din ideologia 'euro-europeană'", a spus Klaus-Peter Willsch. Prin această declarație, anti-europeanul susține ieșirea Italiei din zona euro. Bursele europene a scăzut în această săptămână, pe fondul incertitudinilor politice legate de alegerile de duminică și luni. Niciun partid nu are o majoritate clară, iar formarea unei coaliții guvernamentale pare extrem de incertă. Scăderile înregistrate la burse au avut efect asupra întregii zone euro.

Aripa eurosceptică a Partidului Liberal Democratic (FDP), aliat al cancelarului Merkel la guvernare, este de partea ieșirii Italiei din zona euro.

"Dacă euro vrea să supraviețuiască, trebuie să devină o monedă care respiră. Membrii care nu reușesc sau nu vor să fie performanți din punct de vedere economic trebuie să poată ieși din acest club monetar", a spus liderul liberalilor anti-europeni, Frank Schoeffler.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play
DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel