Alianța Vestului, prima măsură. Gratuități în orașele partenere

Alianța Vestului
Alianța Vestului

Alianța Vestului a realizat primul proiect care să îi avantajeze pe locuitorii orașelor implicate. 

Alianța Vestului, formată din primarii orașelor Timișoara, Oradea, Cluj-Napoca și Arad, a luat prima decizie. Proiectul constă în oferirea gratuității pentru transport public și parcare în orașele partenere. Mai exact, cu un abonament pentru un singur municipiu poți călători gratuit în toate cele implicate în proiect. 

„Ca urmare a constituirii alianței între orașele Timișoara, Arad, Oradea și Cluj-Napoca – «Alianța Vestului», se consideră oportună inserarea unei prevederi în HCL nr. 151/2018, prin care abonamentele generale pe mijloacele de transport în comun din celelalte orașe semnatare, Cluj-Napoca, Oradea și Arad, să fie valabile pe raza municipiului Timișoara. Prevederea se aplică în condițiile în care municipiul Oradea, municipiul Arad și municipiul Cluj-Napoca adoptă hotărâri de consiliu prin care abonamentul general de pe raza municipiului Timișoara să fie recunoscut în aceste orașe", se arată într-un proiect de hotărâre al Consiliului Județean Timișoara, conform Tion.ro.

Citește și: Alianța Vestului, evenimentul care a împărțit România. Borza, ipoteză EXPLOZIVĂ

"Se impune modificarea Regulamentului de parcare"

Consilierii locali timișoreni doresc și introducerea unei noi modalități de plată a parcării. 

„Se impune modificarea Regulamentului de parcare datorită implementării posibilității de plată online, prin intermediul cardului bancar, a taxei aferente parcării autovehiculelor, aspect care inițial nu era prevăzut în cuprinsul regulamentului, după cum urmează: «plata staționării prin intermediul telefoniei mobile se poate realiza prin trei metode: a) taxare la nivel de minut (pre-pay) pe bază de voucher și apel telefonic; b) taxare la nivel de oră pe bază de SMS; c) taxarea prin intermediul unui card bancar, operațiune ce se poate realiza online, prin intermediul unei aplicații", se arată în proiectul de hotărâre pentru completarea prevederilor Regulamentului de funcționare a sistemului de parcare a autovehiculelor în Timișoara.

 Citește și: Alianța Vestului, de când e pusă la cale. Informațiile ies la suprafață: Legătură cu Iohannis și Cioloș

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel