Alexei Navalnîi, JUDECAT pentru defăimare. Procurorii ruși cer o amendă de circa 10.600 de euro

Parchetul rus a cerut marţi impunerea unei amenzi în valoare de 950.000 ruble, circa 10.600 de euro, împotriva lui Alexei Navalnîi.

De această dată este vorba despre dosarul în care Alexei Navalnîi este judecat pentru defăimarea unui fost combatant din timpul celui de-al Doilea Război Mondial, transmite Agerpres. În condiţiile în care Navalnîi avea o condamnare de 3 ani şi jumătate de închisoare cu suspendare în momentul faptelor, Parchetul a cerut de asemenea ca opozantul să ispăşească şi această pedeapsă. Un alt tribunal a decis deja luna aceasta transformarea pedepsei cu suspendare în una cu executare.

Militantul anticorupţie este acuzat că ar fi distribuit informaţii "mincinoase" şi "injurioase" cu privire la un veteran de război, care apărase într-un videoclip al campaniei din vara trecută referendumul privind întărirea puterilor lui Vladimir Putin. Opozantul îi calificase pe cei care interveneau în acest videoclip, între care veteranul respectiv, drept "ruşine a naţiunii" şi "trădători".

Procesul a început la 5 februarie, cu mărturia de la distanţă a acuzatorului lui Navalnîi, Ignat Artiomenko, fost combatant în vârstă de 94 de ani, aflat într-o stare de sănătate precară. Inamic declarat al Kremlinului, Alexei Navalnîi, în vârstă de 44 de ani, a fost condamnat la 2 februarie la doi ani şi opt luni de închisoare cu executare pentru că ar fi încălcat un control judiciar datând din 2014.

VEZI ȘI: Vladimir Putin susține că Navalnîi este un "figurant", iar oamenii protestează pentru că au obosit din cauza pandemiei

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel